Į Kauną atskraidinta dar viena apsaugos priemonių siunta medikams (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atskraidinta dar viena apsaugos priemonių siunta medikams (papildyta)

BNS 2020/04/01 10:47
Asociatyvi / I. Budzeikaitės nuotr.

Kauno oro uoste trečiadienį nusileido dar vienas lėktuvas su apsaugos priemonėmis medikams, lėktuve – tūkstančiai chirurginių, vienkartinių kaukių, respiratorių bei kitų priemonių.

„Trečią savaitės dieną – jau trečiasis lėktuvas su apsaugos priemonėmis. Šįkart – tiesiai iš Kinijos, iš Zhengzhou (Džengdžou – BNS) oro uosto“, – socialiniame tinkle apie nusileidusį lėktuvą pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

Orlaivių nuomos ir užsakomųjų paslaugų bendrovės „GetJet Airlines“ lėktuvas Karmėlavoje nutūpė 09.21 val. ryto, BNS informavo Lietuvos oro uostų atstovas Marius Zelenius.

Ministro pirmininko teigimu, lėktuvas atskraidino 430 tūkst. chirurginių kaukių, 390 tūkst. vienkartinių kepuraičių, daugiau nei 50 tūkst. vienetų vienkartinės aprangos, 8,5 tūkst. apsauginių skafandrų.

Iš Kinijos taip pat atskraidinta Taip pat – 100 tūkst. tamponėlių mėginių ėmimui, 860 tūkst. vienkartinių kaukių, vienkartinės medicininės pirštinės ir dar respiratoriai.

Krovinio svoris – daugiau nei 31 tona, teigė S. Skvernelis.

„Visa tai keliaus į Santaros klinikas, Kauno klinikinę ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę, Respublikines Panevėžio ir Šiaulių ligonines, priemones gaus penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių darbuotojai, taip pat medikai, dirbantys savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose“, – rašė premjeras.

Jis taip pat pridūrė besitikintis, kad gydymo įstaigos baigs taupyti apsaugos priemones ir kaupti rezervą.

„Kiekiai – kalbant apie šį ir ankstesnius skrydžius – tikrai nemaži. Todėl tikiuosi, kad gydymo įstaigose pagaliau baigsis taupymai ar rezervo kaupimai. Apsaugos priemonėmis privalo būti aprūpinti visi medikai. Ne tik tie, kurie betarpiškai gydo sergančius koronavirusu, bet ir visi kiti, kurie kontaktuoja su bet kokiais kitais pacientais“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Papildyta 11. 16 val.

Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, pristatymas įsibėgėja ir nežadama sustoti.

„Visais įmanomais transporto keliais – oro ir sausumos – asmens apsaugos priemonės keliauja į Lietuvą. Žinant pasaulinėse rinkose esančią konkurenciją – tai didelis pasiekimas. Siekiame, kad mūsų medikai būtų tinkamai apsaugoti“, – sako ministras A. Veryga.

„Dėl susidariusio sudėtingo krovinių judėjimo pasaulyje, lėktuvų trūkumo ir kitų priežasčių kiekvieną skrydį tenka organizuoti skirtingai, kad kuo greičiau pristatytume labai reikalingus krovinius į Lietuvą. Ši siunta atskrido tiesiai iš Kinijos Džengdžou miesto. Tai dar vienas medicininis krovinys, nusileidęs mūsų oro uoste. Užsakytų krovinių dar bus“, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Apsaugos priemonės Lietuvą pasiekė padedant Susisiekimo ministerijai, o į ligonines juos išvežioja Akcinė bendrovė Lietuvos paštas.

Vyriausybė skelbė, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Šioms priemonėms pirkti Vyriausybė skyrė 24 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA