A. Veryga prasitarė, kada prognozuojamas užsikrėtimo koronavirusu pikas | Kas vyksta Kaune

A. Veryga prasitarė, kada prognozuojamas užsikrėtimo koronavirusu pikas

BNS 2020/04/01 16:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Užsikrėtimo koronavirusu pikas prognozuojamas gegužės pradžioje, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Yra Vilniaus universiteto mokslininkų padarytos tam tikros analizės, pagal dabartinį scenarijų jie prognozuoja, kad maksimalus atvejų skaičiaus pakilimas turėtų būti gegužės pradžioje“, – trečiadienį pristatydamas situaciją Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje sakė A. Veryga.

Jis taip pat pažymėjo, kad atliktų tyrimų skaičiui tenkantis nustatytų koronaviruso atvejų skaičius išlieka stabilus, netgi matyti mažėjimo tendencija.

„Tyrimų skaičius Lietuvoje kas dieną vis didesnis ir didesnis, per praėjusią parą buvo atlikta 1900 tyrimų, ir procentas nuo šimto ištirtųjų stabilus, tikrai neauga, o turi tam tikrų mažėjimo tendencijų“, – teigė A. Veryga.

„Šiandien, jei neklystu, buvo 2,5 atvejai iš šimto ištirtųjų, tas procentas netgi šiek tiek žemėjantis, labai nežymiai, aišku, tai yra svyravimų ribose“, – pažymėjo ministras.

Anksčiau ministras yra paskelbęs, kad koronaviruso plitimo kreivė plokštėja, o viruso plitimą šalyje lėtina įvestos karantino priemonės.

„Yra tam tikri požymiai arba ženklai, kad mūsų viruso plitimo kreivė yra plokštėjanti, nešauna labai staigiai į viršų“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė ministras.

Kreivės plokštumas atspindi viruso plitimo tempą – kuo kreivė statesnė, tuo virusas plinta sparčiau, ir dėl to gydymo įstaigas vienu metu užplūsta daug sunkios būklės pacientų.

Iki trečiadienio ryto Lietuvoje buvo patvirtintas 581 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejis, iš viso buvo ištirti 12 tūkst. 574 ėminiai.

Šalyje mirė aštuoni koronavirusu sirgę žmonės, kol kas pasveiko septyni asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA