S. Skvernelis: už vienkartinių priemonių saugojimą Kauno ligoninėje turi būti taikoma atsakomybė | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis: už vienkartinių priemonių saugojimą Kauno ligoninėje turi būti taikoma atsakomybė

BNS 2020/04/01 17:41
LRV, D. Žeimytės-Bilienės „Facebook“ nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Saulius Skvernelis laikosi pozicijos, kad vienkartinių priemonių saugojimas Kauno klinikinėje ligoninėje prasilenkia su logika. Premjero teigimu, už tokius veiksmus turi būti taikoma atsakomybė.

„Čia yra situacija, kad būtų tinkamai naudojamasi tais įrankiais, kur jie turi, kalbant apie apsaugos priemones, ar jų pakankamai turi. Jeigu pakankamai turi, nematau prasmės naudoti jas pažeidžiant bet kokią elementarią logiką – tikrai, elementarią logiką, turbūt ir ne medikui aišku, juos vyniojant į įvairiausius maišelius. Jeigu tų priemonių trūksta, reikia tiesiog labai aiškiai ir drąsiai pasakyti, kad mums dar kažko trūksta“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė premjeras.

Jis teigė, kad Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai pavesta įvertinti situaciją šioje ligoninėje ir tikisi, kad atsakingi asmenys sulauks atsakomybės.

„Tikiuosi, kad jeigu kažkas bus padaręs veiksmus tyčinius, už tai tikrai bus atsakomybė. Jeigu tai yra klaidos kitokio pobūdžio, jos, manau, irgi bus įvertintos steigėjo ir savininko šios įstaigos, Sveikatos apsaugos ministerijos“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jis penktadienio vakarą paragino sveikatos apsaugos ministrą atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą, „skandalinga ir pasibaisėtina“ bei „nusikalstama“ pavadinęs pasirodžiusią informaciją su nuotraukomis, kuriose matyti į maišelius supakuoti vienkartiniai Kauno klinikinės ligoninės medikų kostiumai. Trečiadienį S. Skvernelis pridūrė, jog gauna ir daugiau liudijimų apie netvarką šioje ligoninėje.

„Matyt, situacija padiktuota tais duomenimis, kurie tuo metu buvo ir kurie toliau yra teikiami. Aš taip pat betarpiškai bendrauju su gydytojais, dirbančiais šioje ligoninėje, ir, deja, jų patvirtinimai yra šokiruojantys“, – pareiškė premjeras.

„Manau, kad atsiras ten žmonės, kurie kalbės, kurie pasakos, kurie realiai pasakys, bet esmė to – ne viena ar kita galva, kuri gali kristi ar nekristi. Esminis dalykas, kad būtų situacija tinkamai suvaldyta pačioje gydymo įstaigoje: kad tai nebūtų židinys, kad tai nebūtų pavojus keliamas darbuotojui, kad darbuotojai nebūtų strese dirbdami“, – kalbėjo jis.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga po premjero raginimo penktadienio naktį nušalino Kauno klinikinės ligoninės vadovą Albiną Naudžiūną ir nurodė atlikti tyrimą dėl paaiškėjusios informacijos.

Šeštadienį apsilankęs ligoninėje A. Veryga pripažino, kad neišmesti priemonių įsakymą davė pats, o sprendimus ligoninėje priiminėjo infektologai, kurie „žino, ką galima saugot, ko negalima“.

Ligoninė teigia, jog vienas iš trijų vienkartinės aprangos sluoksnių buvo saugomas žvelgiant į ateitį, kai medicinos įstaigos gali susidurti su dideliu apsaugos priemonių stygiumi, o šiuo metu priemonių medikams netrūksta bei pabrėžė, kad pakartotinai naudojamos apsaugos priemonės nebuvo.

Kaip BNS trečiadienį sakė Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas, naujausiais duomenimis koronavirusas diagnozuotas trims ligoninės darbuotojoms: dviem slaugytojo padėjėjoms ir vienai slaugytojai.

Visoje Lietuvoje koronavirusu užsikrėtusių medikų yra per šimtą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA