Kauno koronaviruso dienoraštis #8 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #8

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Karantinas šalyje tęsiasi! Griežtėjant jo sąlygoms, jau nuo šeštadienio bus stabdomi lėktuvų skrydžiai ir keltų reisai į Lietuvą. Tuo metu Kaune gyventojams ramybės neduoda nuo paryčių intensyviai vykstančios statybos, panašu, kad dirba ir kai kurie darželiai. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų akiratyje trečiadienį taip pat – linksmybės vaikų žaidimų aikštelėje, nesuprantami siuntų bendrovės viražai, galimai apgaudinėjami respiratorių pirkėjai bei nakties dangų toliau raižantys „SpaceX“ palydovai.

Statybininkai dieną pradeda su tamsa

„Ledo areno statybos vėl vyksta nesilaikant Kauno miesto savivaldybės triukšmo prevencijos veiksmų plane nurodytų reikalavimų. Šeštadienį-sekmadienį darbai pradedami 7 val. ryte, nors turėtų prasidėti ne anksčiau 9 val.

Antradienį generatorius ar kitas garsiai burzgiantis agregatas įjungtas 5 val. ryto! Statybininkai matomai naudojasi karantino sąlygomis, kai nei VDI, nei kitos institucijos netikrina įmonių, ir dirba kaip jiems patogiau“, – aplinkinių namų gyventojų vardu piktinosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

[susije_video kurie=””]

„Norėtume, kad nustatytu laiku turėtume galimybę pailsėti nuo statybininkų keliamo triukšmo ir kartais atsidaryti langus“, – kuklius, bet visai suprantamus pageidavimus išsakė kaunietė. Po įprastų darbo valandų triukšmaujančiais naujos ledo arenos statytojais gyventojai skundėsi ir praėjusių metų gruodį.

Partizaninis darželis Kauno centre

„Kai vienų vaikai sėdi namuose kartu su tėvais, kitų sėkmingai toliau eina į darželius. Ir tai yra ne pirma diena, kai vaikai eina, o auklėtojos toliau juos prižiūri“, – pasakojo skaitytoja.

Atsiųstame vaizdo įraše matyti po spalvotomis vėliavėlėmis tarp ryškiai išdažytų sienų zujančių vaikų viršugalviai.

Linksmybės Nepriklausomybės aikštės žaidimų aikštelėje

Kol kauniečiai viešose miesto vietose skatinami laikytis atokiau nuo rekreacinių įrenginių, o aikštelės tveriamos „Stop“ juosta, pora dviratininkų nusprendė pasismaginti Nepriklausomybės aikštės vaikų žaidimų aikštelėje.

Skaitytojas užfiksavo kurioziškas linksmybes vos susitalpinant ant mažiesiems skirtų sūpynių. Nuo koronaviruso šalmas neapsaugos, tačiau už skaudaus kryčio prevenciją galima pagirti!

Žaidimų aikštelė prie Soboro sudomino dviratininkus / Skaitytojo nuotr.

Nepasitenkinimas dėl stabdomo neformaliojo ugdymo

„Vakar savivaldybė, nepaisydama Vyriausybės nutarimų ir rekomendacijų, nusprendė uždaryti muzikos mokyklas. Mokytojai ir mokiniai yra pilnai pasiruošę dirbti nuotoliniu būdu. Tėvai žinią sutiko labai nepalankiai. Kituose miestuose neformalaus meninio ugdymo įstaigos dirba. Vilniaus savivaldybė net nesvarsto klausimo, kad galima būtų nutraukti mokslą „Ąžuoliuko“ ar kitose muzikos mokyklose“, – dėstė Vilma.

„Kas vyksta Kaune“ pasiekė informacija apie trečiadienį iš savivaldybės gautus oficialius raštus stabdyti užklasines veiklas. Mažųjų kauniečių tėvai stebisi tokiu sprendimu – anot jų, neformalųjį ugdymą sėkmingai galima organizuoti nuotoliniu būdu.

„Omniva“ galvą sukišo į smėlį

„Sveiki, noriu pranešti apie situaciją su „Omniva“. Jie visiškai nereaguoja į žmonių skambučius ar laiškus, išjungę telefoną… Aš pati asmeniškai susidūriau, nes klientei numezgusi rūbą išsiunčiau siuntą, kurios ji tame pačiame mieste negauna jau nuo kovo 26 d. Kai pradėjau gilintis, kodėl, žiūriu kad čia lavina nepasitenkinimo, visur internete šimtai žmoniu klausia, kas vyksta, o „Omniva“ visiškai atjungusi telefonus.

Klientai tuoj ims reikalauti pinigų už negautas prekes, o kaip man juos grąžinti, jeigu aš prekę asmeniškai numezgiau ir išsiunčiau, o žmogus jos negauna… Ir net neaišku, kodėl, nes jie kaip stručiai galvas į smėlį sukišę tyli. Jokių kontaktų neduoda net Latvijos skyrius – tą pati bendrąjį numerį, kuris neveikia“, – dėstė Jurga.

Papildyta balandžio 2 dieną 11.04 val.

Pasak „Omniva LT“ bendrovės, dėl išaugusio siuntų skaičiaus, karantino laikotarpiu siuntos gyventojams gali vėluoti nuo 1 iki 5 dienų ar daugiau arba siunta automatiškai peradresuojama į kitą artimiausią laisvą „Omniva“ paštomatą.

Šiuo metu gavėjas siuntą iš paštomato atsiima vidutiniškai per 1 dieną – vadinasi, paštomato skyrelis būna užimtas 1 dieną ir kita siunta į jį negali būti įdėta. Todėl bendrovė prašo visuomenės solidarumo ir pagal galimybės atsiimti siuntą iš karto gavus SMS pranešimą, kad būtų sumažintas siuntų vėlavimas šiomis ekstremaliomis rinkos sąlygomis.

Šiuo metu kai kurių didmiesčių paštomatai yra aptarnaujami darbo dienomis net kas valandą, siekiant nuolat pripildyti atsilaisvinusius skyrelius. Jeigu skyreliai yra atlaisvinami itin greitai, tai padeda sumažinti vėlavimų kiekį. Kitais atvejais netilpusios siuntos toliau „stoja“ į eilę pakliūti į paštomatą.

„Apgailestaujame, jeigu siunta vėluoja, tačiau darome viską, ką galime, kad siuntos pasiektų gavėjus kaip įmanoma greičiau esamomis rinkos sąlygomis. Tokių e. komercijos pokyčių visa rinka tikėjosi sulaukti per ateinančius metus ar dvejus, o jie įvyko per savaitę“, – rašoma „Omniva LT“ bendrovės komentare.

(papildymo pabaiga)

Įtartina respiratorių parduotuvė

Į akis kauniečiams taip pat krito adresu https://eshop.manoverskis.lt/ veikianti elektroninė apsaugos priemonių parduotuvė, kurioje pirkėjai galimai apgaudinėjami.

Neaiški elektroninė prekyba respiratoriais / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

„Manau, kad sukčiai prekiauja respiratoriais naujai sukurtoje el. parduotuvėje. Įtarimą sukėlė pardavėjas, bet tokio žmogaus, kuris įvardytas kaip pardavėjas (Toma Kriskaitienė) „Google“ sistemoje nėra“, – įtarimais dalijosi skaitytojas.

Nuo gaisro nukentėjusi šeima prašo pagalbos

„Laba diena, draugai, pažįstami, giminaičiai… Rašau prašydama pagalbos. Kovo 28 d. Kaune sudegė namai. Išgelbėti pavyko tik pirmą aukštą, tačiau ir jis visas sulietas vandeniu. Šiuo metu glaudžiamės pas močiutę. Kas galite, padėkite. Prašyti nemalonu, bet nėra kitos išeities“, – portalui rašė Jurgita.

Jurbarko gatvėje kilus gaisrui, šeima liko be pastogės / Skaitytojos nuotr.

Ji nurodė, kad reikėtų baldų, patalynės, indų, skalbimo mašinos. Paramą pinigais galima pervesti į „Swedbank“ sąskaitą nr. LT867300010138377835, mokėjimo paskirtyje įrašius „parama po gaisro“. Nukentėjusios šeimos numeris pasiteiravimui – 8 647 07728.

Karantinas veikia(?)

„Panašu, karantinas veikia“, – tvirtino naktines Kauno gatves, kaip pats sakė, istoriniu laikotarpiu užfiksuoti nusprendęs Marius. Tiesa, vaizdai nufilmuoti vėlai – apie 23.30 val., tad labai smarkiai miesto tuštuma nestebina.

Dangų toliau skrodžia palydovų virtinės

„Skraidė palydovai ir virš Šiaulių“, – ilgo išlaikymo naktinio dangaus vaizdais su „Kas vyksta Kaune“ dalijosi Gintaras.

Palydovai naktiniame danguje / Skaitytojo nuotr.

Parengta pagal portalo „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės narių informaciją.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA