Pareigūnų „trikojis“ įamžino nutrūktgalviškas lenktynes Kaune – greitį viršijo keturis kartus | Kas vyksta Kaune

Pareigūnų „trikojis“ įamžino nutrūktgalviškas lenktynes Kaune – greitį viršijo keturis kartus

R. Tenio, Kauno AVPK nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Vakar, kovo 31 d., apie 12.00 val. Kaune, gan vingiuotoje Švenčionių gatvėje, mobiliuoju greičio matuokliu tą pačią minutę užfiksuoti du, kaip įtariama, lenktyniavę automobiliai, pralėkę toli gražu ne leistinu greičiu – 197km/val., kur numatyta 50km/val.

Atsižvelgdami į gyventojų prašymus sudrausminti vakarais ir piko metu nesilaikančiuosius nustatyto leistino greičio, Kauno apskrities policijos Kelių policijos valdybos pareigūnai, toliau vykdydami numatytas funkcijas, vakar patruliavo nedidelėje Švenčionių gatvėje Kaune, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

Čia pareigūnai su mobiliuoju greičio matuokliu patruliuoja nebe pirmą kartą. Iš viso šioje vietovėje per 6 kartus buvo užfiksuoti 73 pažeidimai. 47 vairuotojai nustatyta greitį viršijo iki 20km/val., 20 – iki 30km/val., 4 – iki 40km/val. ir 2 – daugiau nei 50km/val.

„Mercedes Benz“ automobilis virsija greitį / Kauno apskr. VPK nuotr.

Vakar užfiksuoto „Audi“ automobilio savininkui, gimusiam 1991 metais, surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 416 str. Kadangi automobilis „Mercedes Benz“ priklauso įmonei, pareigūnai aiškinasi, kas pažeidimo metu jį vairavo.

Abi transporto priemones vairavusiems asmenims gresia bauda nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

„Išbandyta, kaip mobilieji greičio matuokliai geba fiksuoti lenktynes dideliu greičiu“, – šypteli Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

„Audi“ automobilis virsija greitį / Kauno apskr. VPK nuotr.

„O jei rimtai, tai džiaugiamės ne surašytais dviem protokolais, o tuo, kad nenukentėjo nei patys vairuotojai, nei kiti eismo dalyviai ar šalia gyvenantys gyventojai. Kiek pamenu, prieš 4-5 metus praktiškai toje vietoje įvyko itin skaudus eismo įvykis su žuvusiaisiais. Laimei, šis scenarijus nepasikartojo“, – dėsto pareigūnas.

Anot jo, tai tik pavyzdys, kad pareigūnai greičio matuoklius naudoja ir tikrai naudos ne tik numatytose vietose, bet ir atsižvelgs į avaringumą bei pačių gyventojų nuogąstavimus ir skundus.

Per visą kovo mėnesį Kauno apskrityje mobiliaisiais greičio matuokliais buvo užfiksuota per 8 tūkts. pažeidimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA