Už smurtavimą bare įskųstų Kauno pareigūnų istorija pasisuko kita linkme | Kas vyksta Kaune

Už smurtavimą bare įskųstų Kauno pareigūnų istorija pasisuko kita linkme

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip skelbia Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), informacija, kad prieš asmenį bare smurtavo pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nepasitvirtino. Tuo metu nustačius tikrąjį kaltininką ir jam susitaikius su nukentėjusiuoju, tyrimas buvo nutrauktas.

2019 rugsėjo 10 d. Kauno apskrities VPK Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (LR BK) 228 str. 1. d., dėl piktnaudžiavimo.

Tyrimas buvo pradėtas gavus 1972 m. gimusio piliečio skundą, kuriame jis kaltino Kauno apskrities policijos Patrulių rinktinės pareigūnus dėl panaudotos perteklinės jėgos sulaikymo metu bare, dėl ko jam buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Ikiteisminio tyrimo metu, atliktus daugybę procesinių veiksmų, buvo apgintas policijos pareigūno vardas ir nustatytas tikrasis kaltininkas. Tai – vienos iš Kauno apsaugos tarnybų darbuotojas (g. 1977 m.), tuo metu dirbęs bare. Jam pareikštas įtarimas dėl nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 228 str. 1 d., padarymo.

Apsaugos darbuotojas savo kaltę pripažino, nuoširdžiai galėjosi bei susitaikė su nukentėjusiuoju, todėl ikiteisminis tyrimas nukentėjusiojo prašymu buvo nutrauktas kaltininkui ir nukentėjusiajam paskelbus paliaubas.

Imuniteto padalinių pareigūnai pranešime atkreipia dėmesį, kad vienas iš jų prioritetinių tikslų yra ginti policijos pareigūno garbę ir orumą bei vykdyti policijos pareigūnų apsaugą nuo galimo neteisėto poveikio, kuriuo siekiama paveikti sąžiningą ir objektyvų policijos pareigūno darbą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA