Tarp sergančių koronavirusu – daugiau kaip 60 medikų | Kas vyksta Kaune

Tarp sergančių koronavirusu – daugiau kaip 60 medikų

BNS 2020/03/31 10:08
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Koronaviruso infekcija diagnozuota 64 Lietuvos medikams, BNS antradienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė. Tuo tarpu Seimas antradienio posėdį pradėjo plojimais, taip padėkodamas su koronaviruso epidemija kovojantiems medikams.

„Taip, šią valandą yra 64 medikai, bet po pietų gali būti ir daugiau. Skaičius dar turi patikslinti Kaunas, nauji atvejai – Klaipėdoje ir Ukmergėje“, – sakė D. Razmuvienė.

Sveikatos apsaugos ministerija neseniai pranešė, kad dėl galimos infekcijos bus tiriami visi sveikatos priežiūros specialistai.

Pačios gydymo įstaigos, įvertinusios savo specifiką ir galimas rizikas, turės apsispręsti, kokiu dažnumu sveikatos priežiūros specialistus tikrinti profilaktiškai.

Sveikatos priežiūros specialistai, jaučiantys net menkiausius koronavirusinės infekcijos COVID-19 simptomus, turėtų būti testuojami nedelsiant, nurodė ministerija.

Seimas dėkodamas medikams posėdį pradėjo plojimais

„Norėčiau paprašyti visų atsistoti ir padėkojant medikams už jų atliktą darbą paploti, vieną minutę“, – prieš prasidedant posėdžiui į parlamentarus kreipėsi Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Vėliau tylos minute buvo pagerbti nuo koronaviruso mirę žmonės. Lietuvoje mirė septyni koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Seimas antradienį susirinko į posėdžius po pertraukos, prieš dvi savaites padarytos dėl koronaviruso epidemijos.

Antradienį posėdžiuose planuojama spręsti dėl griežtesnių sankcijų karantino taisyklių pažeidėjams, bus pateikta Valstybės saugumo departamento vadovo Dariaus Jauniškio kandidatūra antrai kadencijai, spręs dėl subsidijų išmokėjimo tvarkos ir dydžių darbo vietas išlaikantiems darbdaviams.

Seimas į posėdžius planuoja rinktis ir trečiadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA