Kauno klinikinėje ligoninėje – išskirtinis koronaviruso atvejis: infekcija nustatyta Urologijos skyriaus pacientui | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinėje ligoninėje – išskirtinis koronaviruso atvejis: infekcija nustatyta Urologijos skyriaus pacientui

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno klinikinės ligoninės Urologijos skyriaus pacientui diagnozuotas koronavirusas, antradienį paskelbė ligoninė.

Vyresnio amžiaus pacientas į Kauno klinikinės ligonės Urologijos skyrių atgabentas su sunkia urologine patologija ir lėtinėmis ligomis. Jam nustatytas urospesis ir tai buvo traktuojama kaip karščiavimo priežastis, skirtas gydymas antibiotikais. Jokių kitų COVID-19 požymių ligonis neturėjo.

Kaip rašoma Kauno klinikinės ligoninės pranešime žiniasklaidai, pacientas buvo stacionarizuotas atskiroje palatoje ir dėl sudėtingos sveikatos būklės po skyrių nevaikščiojo.

Po kelių dienų medikai dėl rizikinio paciento amžiaus ir gretutinių sunkių ligų nusprendė jam atlikti COVID-19 testą. Pirmadienį vakare paaiškėjo, kad jis teigiamas.

Ligonis skubiai perkeltas Infekcinių ligų skyrių, o Urologijos skyrius uždarytas bei dezinfekuotas. Visas galėjęs bent kiek kontaktuoti su pacientu personalas – 21 žmogus – izoliavęsi. Jiems atlikti testai, laukiame rezultatų.

Urologijos skyriaus personalas kaip ir visi kiti padaliniai buvo aprūpintas apsaugos priemonėmis: vienkartinėmis kaukėmis, dezinfekciniu skysčiu, vesti mokymai, kaip elgtis, jei nustatoma, kad pacientas gali sirgti COVID-19. Taip pat padaliniai aprūpinti specialiomis apsaugos priemonėmis, jei paaiškėtų, kad teks kontaktuoti su tokiu ligoniu ir pergabenti jį į Infekcinių ligų skyrių: kostiumais, respiratoriais, akiniais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA