27 koronaviruso atvejai Lietuvoje – sunkūs | Kas vyksta Kaune

27 koronaviruso atvejai Lietuvoje – sunkūs

BNS 2020/03/31 08:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje šiuo metu yra 27 sunkūs koronaviruso atvejai, o susirgimų pikas – dar nepasiektas, antradienį LRT radijui sakė vyriausioji šalies epidemiologė tvirtina Loreta Ašoklienė.

„Lietuvoje situacija kiekvieną dieną keičiasi, jis (užsikrėtusiųjų skaičius) vis dar didėja, ir, realu, kad jis dar keletą savaičių augs. (…) Kitas dalykas, apie ką reikėtų kalbėti, kad turime apie 25 procentus nustatytų atvejų, kurie yra hospitalizuoti, turime sunkius 27 atvejus. Tai skaičiai, kurie atitinka ir kitų šalių skaičius. Tačiau nerimą kelia tai, kad turime gana daug užsikrėtusių medikų, jų taip pat daug izoliuota“, – sakė L. Ašoklienė.

Pirmadienio vakaro duomenimis, Lietuvoje patvirtintas 491 COVID-19 atvejis, 7 žmonės pasveiko, 7 – mirė.

Lietuvoje koronavirusas nustatytas 61 medikui, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Kaip LRT radijui sakė L. Ašoklienė, šiuo metu yra stebima gana daug asmenų, kuriems artimiausiomis dienomis gali pasireikšti koronaviruso simptomai, o ligos piko prognozės rodo, kad balandis gali būti itin sunkus.

„Ne tokios džiuginančios prognozės rodo, kad ligos piką mes galime pasiekti ir apie 10 ligos savaitę, kas sutaptų su balandžio pabaiga-gegužės pradžia. Labai tikėtina, kad balandis bus sunkus mėnuo“, – kalbėjo vyriausioji šalies epidemiologė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA