Antradienio vakarą kauniečiai vėl galėjo stebėti įdomų reiškinį danguje | Kas vyksta Kaune

Antradienio vakarą kauniečiai vėl galėjo stebėti įdomų reiškinį danguje

Asociatyvi / Marco Langbroek „SatTrackBlog“ nuotr.

Pirmadienį į redakciją plūdo laiškai ir nuotraukos, jog nakties danguje matomi neaiškūs skrendantys objektai danguje. Kauniečiai teiravosi, kas tai galėtų būti. Pavyko išsiaiškinti, jog esant geram matomumui, danguje matomi žinomos kompanijos „Space X“ skrendantys palydovai, kurie formuoja tinklą aplink žemę, interneto ryšiui pagerinti.

Šį vakarą redakcija taip pat sulaukė ne vieno prašymo pasidomėti kas skraido danguje, ar tai lėktuvai, ar tai krentančios žvaigždės.

„Virš Kauno marių skrenda jau dviženklis skaičius nenustatyto pobūdžio lėktuvų viena linija. Išsiaiškinkite kas vyksta. Kauniečiai sunerimę. Ačiū“, – į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojas.

„Ar pastebėjote, kad danguje nenustojant skrenda kažkokie objektai, atrodo kaip žvaigždės, bet skrenda viena linija, kas tai?“, – danguje pastebėtus objektus apibūdino kiti skaitytojai.

Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė „SpaceX“ sėkmingai paleido raketą, iškėlusią į orbitą dar 60 palydovų, sudarysiančių tinklą „Starlink“, turintį užtikrinti interneto ryšį kiekvienam pasaulio kampeliui, apie vakar paleistus palydovus rašė LRT.

Planuojama, kad šis kosminio interneto ryšio tinklas ilgainiui padidės iki 12 tūkst. palydovų.

Palydovai skries šiek tiek aukščiau negu Tarptautinė kosminė stotis (TKS), bet daug žemiau negu dauguma kitų palydovų. Geostacionariųjų orbitų palydovai, kurių padėtis konkretaus taško Žemės paviršiuje atžvilgiu beveik nekinta, skrieja 36 tūkst. km aukštyje.

Kaip teigė Olandijoje dirbantis palydovų stebėtojas Markas Langbrokas (Marco Langbroek), šie palydovai veikia žemiau, nei ankstesni kada nors paleisti palydovai, todėl, jie gali išlikti gana aiškiai matomi plika akimi.

Pirminiais duomenimis, tai yra ankstyvosios palydovų versijos, o paleidus galutinius kosminius palydovus, šių ateityje turėtų nesimatyti.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA