Kauno koronaviruso dienoraštis #7 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #7

Skaitytojų nuotr.

Dar viena karantino diena praslinko Kauno mieste, o akyli skaitytojai užfiksavo ne vieną įdomią situaciją mieste. Be apsaugos priemonių dirbantys kelio darbininkai ar parduotuvės darbuotojai, slaptas kalijano baro darbas, įdomūs skraidantys objektai danguje, vaikų pilni mokyklų stadionai ir kylančios produktų kainos.

[galerija kiek=”4″]

Karantino metu pildomas „Kas vyksta Kaune“ dienoraštis laukia visų kauniečių prisidėjimo, jog būtų atkreiptas dėmesys ne tik į vyraujančias problemas mieste šiuo laikotarpiu, bet ir įdomios ir pozityvios miesto gyvenimo akimirkos.

Dirba išsijuosę, bet apsaugos priemonių nei kvapo

Skaitytojai dalinasi apie dirbančius žmones, kurie nėra aprūpinti apsaugos priemonėmis darbo metu. Užfiksuoti darbininkai pastebėti dirbantys be apsauginių kaukių.

„Labai liūdna, bet Ukmerges g. dirbantys vyrukai, neturi apsaugos priemonių. Kasdien darbuojasi ir tikrai nesilaiko saugaus atstumo“, – užfiksuotus vaizdus komentavo skaitytojas.

Darbuotojai be apsaugų, Ukmergės g. / Skaitytojo nuotr.
Darbuotojai be apsaugų, Ukmergės g. / Skaitytojo nuotr.

Apie panašią situaciją, tačiau kiek pavojingesnę ir kitiems miestiečiams, pasidalino skaitytoja Nijolė. Jos teigimu, apsilankiusi parduotuvėje, ši apstulbo, jog ten dirbanti darbuotoja ne tik be apsaugos priemonių, bet dar ir akivaizdžiai serga.

„SVEIKI, ką tik grįžau iš parduotuvės KUBAS, Ašigalio g. 47, maža parduotuvė, jokių apsaugų ir vienintelė kasininkė serga – kosti, sloguoja, ašaroja….Kur pranešti?“, – susirūpino moteris.

Galimai slaptas baro darbas – nepamirškite slaptažodžio

Susirūpinusi skaitytoja Alina pastebėjo, jog pačiame miesto centre esantis kalijano baras, galimai vykdo veiklą, nors įvedus karantiną taip vykti neturėtų.

„Vakar mačiau kaip Šiša kaljanų baras dirba: prieina prie durų du veikėjai (be kaukių ar kitokių apsaugų, žinoma) apsidairo, jiems iš vidaus atrakinamos durys, greit į vidų įslenka, durys užrakinamos.

Aš nuo pašto pusės ėjau, vidaus nemačiau. Pagal tai, kaip greitai visas rakinimo / patekimo į vidų procesas vyko, galima daryti prielaidą, kad tai jau „atkalta“ praktika“, – detektyvinį filmą primenančią sceną nupasakojo skaitytoja Alina.

Skraidančios „žvaigždės“ danguje

Šiandien kauniečiai vėl sunerimę, dėl skraidančių objektų danguje. Redakciją pasiekė ne vienas nuogąstavimas, jog virš miesto skraido neaiškūs „lėktuvai“, „žvaigždės“ ar net ateiviai. „Kas vyksta Kaune“ komandai pasidomėjus šiuo reginiu, rastas galimas paaiškinimas.

Skaitytojas Rokas pasidalino vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas vienas iš daugelio galimų skrendančių palydovų.

„Kauniečiai danguje virš Kauno stebėjo neįprastą reginį papildymas“, – pašmaikštavo jis.

Mokyklų teritorijose karantinas negalioja

Skaitytojai dalinasi vaizdais iš skirtingų Kaune esančių mokyklų kiemų, kuriuose matomi būriai vaikų. Skaitytojai pasimetę, galbūt karantinas baigėsi ar taisyklės negalioja.

„Kodėl Kauno J. Urbšio mokykla neužtikrina, kad vaikai nesiburiuotų stadione, kasdien vaizdas toks pat“, – piktinosi skaitytojai.

J. Urbšio mokyklos stadionas / Skaitytojo nuotr.

„Prie B. Brazdžionio mokyklos. Gal karantiną panaikino? Kažką praleidau?“, – skaitytoja Valerija komentavo atsiųstą vaizdo įrašą.

Į parduotuves rečiau, bet brangiau

Skaitytojai pastebėjo, jog karantino metu pasikeitė ne tik miesto gyvenimo ritmas parkuose ar kitose erdvėse, pastebėti pokyčiai ir produktų kainose.

„Ar man vienai atrodo, kad kainos parduotuvėse keliamos? Teko eiti į parduotuvę „Rimi“ vakar ir šiandien, todėl sugebėjau pamatyti, kad vakar mano mėgstamos alyvuogės kainavo 1,49 eur., o šiandien perdėtos į naują vietą, o kaina jau 1.99 eur. Manau, kai žmonės panikoje, tokių dalykų nepastebi. Ypač kai rečiau lankosi ir plius ne tai dabar galvoje“, – nusivylimą liejo skaitytoja Sima.

„IKI“ paskelbė, kad karantino metu kainų nedidins. Nebuvau „IKI“, bet pagrindinį koronos produktą, česnaką, „Maxima“ pakėlė euru. Buvo 2.95 eur., šiandien 3.95 eur. Kai į parduotuvę eini kas 4 dienas – pokyčius pamatai“, – pastebėjimais dalinosi ir ištikimas portalo skaitytojas Ijus.

Parengta pagal portalo „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės narių informaciją.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA