A. Palionis: maisto produktų Lietuvoje nepritrūks | Kas vyksta Kaune

A. Palionis: maisto produktų Lietuvoje nepritrūks

BNS 2020/03/31 09:08
DELFI nuotr.

Lietuvoje maisto produktų gamybos apimtys yra didelės, prekių judėjimas tarp Europos Sąjungos šalių taip pat nėra ribojamas, todėl maisto produktų stygiaus nebus, teigia žemės ūkio ministras Andrius Palionis.

„Tikrai galiu užtikrinti, kad pati Lietuva kai kuriose pozicijose pasigamina net 2,5 karto daugiau maisto produktų negu galima suvartoti, todėl maisto tikrai nepritrūks“, – LRT radijui sakė A. Palionis.

Pasak jo, statistiškai didesnis vieno pirkėjo įsigyjamas maisto produktų kiekis yra susijęs su sumažėjusiais gyventojų apsilankymais parduotuvėse.

„Rekomendacijos yra žmonėms kuo rečiau lankytis viešose vietose, taip pat ir parduotuvėse, tai natūralu, kad žmonės atėję į prekybos centrą (…) stengiasi įsigyti kuo daugiau prekių, kad nereikėtų vėl po dviejų ar trijų dienų ateiti“, – aiškino ministras.

Anot A. Palionio, dėl karantino Europos Sąjungos valstybėms uždarius viešąsias erdves, problemų kyla Lietuvos maisto produktų eksportuotojams.

„Tie produktai, kurie būdavo eksportuojami į kitas Europos Sąjungos šalis, dabar sustojo tas eksportas arba yra minimalus. Tai yra iššūkiai mūsų perdirbimui, realiai yra gamyba į sandėlį, jeigu žiūrėti iš greitai gendančių produktų, tai yra užšaldymas, o užšaldyti produktai yra pigesni nei švieži. Tai verslas patiria nuostolius“, – tvirtino A. Palionis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA