Kauno oro uoste nusileido specialus lėktuvas iš Tailando | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste nusileido specialus lėktuvas iš Tailando

Asociatyvi / URM nuotr.

Kauno oro uoste antradienį nusileido specialus lėktuvas iš Tailando su daugiau nei šimtu lietuvių ir kitų šalių piliečių, buvusių Tailande ir Vietname.

[galerija kiek=”4″]

„Esame dėkingi Lietuvos garbės konsului Vietname ir Lietuvos ambasados Pekine kolektyvui, kuriems teko didžiausias darbo krūvis organizuojant šį skrydį“, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime teigė ministras Linas Linkevičius.

Jo atstovė Rasa Jakilaitienė BNS teigė, kad 16.26 val. Karmėlavoje nutūpusiu Vietnamo avialinijų „Bamboo Airways“ lėktuvu iš viso parskrido 209 keleiviai, iš jų daugiau nei pusė – lietuviai.

„111 lietuvių, 29 latviai, 17 estų, taip pat yra vokiečių, danų, lenkų bei Vokietijoje leidimą gyventi turinčių Brazilijos, Vietnamo ir Ekvadoro piliečių“, – sakė ministro atstovė.

Šis lėktuvas pakilo iš Vietnamo miesto Hošimino, vėliau leidosi Bankoke, iš ten skrido į Lietuvą.

„Šitas skrydis – kiek kitoks nei visi kiti. Šį skrydį organizavo išskirtinai Užsienio reikalų ministerija ir garbės konsulas Vietname“, – teigė R. Jakilaitienė.

Pasak jos, dėl uždarytų šalių oro erdvių reikėjo gauti 13 leidimų, leidimus naudotis Tailando ir Vietnamo oro uostais, kurie uždaryti dėl koronaviruso protrūkio.

Užsienio reikalų ministerijos teigimu, Lietuva dėl operatorės „Saigon Star Travel“ skrydžio išlaidų padengimo paprašė Europos Sąjungos paramos.

Skrydis iš Tailando – vienas paskutinių specialių skrydžių, skirtų kitose šalyse įstrigusiems Lietuvos piliečiams.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, atšaukti dauguma reguliarių skrydžių, todėl Vyriausybė bei šalies diplomatai organizavo specialius reisus namo negalintiems grįžti lietuviams iš įvairių pasaulio vietų.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA