#LiekameNamie akcija: „kuo mažiau kontakto – tuo greičiau laisvė“ (video) | Kas vyksta Kaune

#LiekameNamie akcija: „kuo mažiau kontakto – tuo greičiau laisvė“ (video)

Stop kadras

Virš 2900 savanorių sutelkusi pilietinė iniciatyva „Stiprūs Kartu“ keliasi ir į „YouTube“ platformą. Specialiai projektui sukurtame kanale žinomi Lietuvos žmonės dalinsis savo #LiekameNamie akcijos vaizdo įrašais.

Pranešime spaudai rašoma, jog šiame kanale jau dabar galima pasižiūrėti 20 video klipų, kurių tematika aprėpia įvairias sritis: vieni ragina žmones būti atsakingais ir likti namuose, kiti gali būti naudingi ruošiantis ekstremalioms situacijoms, dar kituose pateikiamos paprastos taisyklės kaip elgtis parduotuvėje arba ką būtina žinoti karantino metu.

Visi klipai parengti bendradarbiaujant su Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentu prie Krašto apsaugos ministerijos.

Akcijos #LiekameNamie vaizdo klipe į Lietuvos žmones kreipiasi dainininkas Andrius Mamontovas, komikas Mantas Stonkus, keliautojas Martynas Starkus, aktoriai Jurgita Jurkutė, Audrius Bružas ir Eimutis Kvoščiauskas.

„Žmoniją užpuolė klastingas priešas – koronavirusas. Jis nesirenka savo aukų: jaunas tu ar senas, berniukas ar mergaitė – virusas puola. Kuo mažiau kontakto – tuo greičiau laisvė. O už ją kovoti mes mokame“, – teigia Martynas Starkus.

Namuose žmones likti skatino dainininkai Marijonas Mikutavičius ir Justė Arlauskaitė-Jazzu, aktorius Vytautas Rumšas, televizijos laidų vedėja Gabrielė Martirosian bei keliautojo ir žurnalistės Vytaras ir Laisvės Radzevičių šeimyna.

Nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras šiai dienai išsprendė jau 765 užregistruotus atvejus. Tačiau matant ar žinant žmonių, kuriems pagalba yra būtina, apie juos pranešti galite čia arba nemokamu numeriu 1827.

Svetainėje galite sužinoti naujausią informaciją ir atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus dėl koronaviruso arba kreiptis nemokamu numeriu – 1808. O matydami pagalbos reikiančius asmenis, apie juos pranešti galite pagalbos numeriu – 1827 arba svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA