Bus stabdomi keltai ir skrydžiai lietuviams sugrąžinti, mokslo metai nenutraukiami | Kas vyksta Kaune

Bus stabdomi keltai ir skrydžiai lietuviams sugrąžinti, mokslo metai nenutraukiami

BNS, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2020/03/30 15:08
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje mokslo metai nebus nutraukiami, o sprendimai dėl brandos egzaminų bus priimti po poros savaičių, pirmadienį paskelbė premjeras Saulius Skvernelis. Premjeras taip pat pranešė, kad artimiausiu metu bus sprendžiama stabdyti skrydžius ir keltus Lietuvos piliečių grąžinimui.

Ministras pirmininkas pripažino, kad „nuotolinio ugdymo pradžia nebuvo ideali“, tačiau paragino ministeriją ir ugdymo įstaigas taisyti spragas.

„Visų žiniai – mokslo metai nebus nutraukiami. Kalbant apie brandos egzaminus – per dvi savaites ministerijai pavesta suformuluoti konkrečius pasiūlymus, tada bus ir sprendimai“, – feisbuke parašė S. Skvernelis.

Mokyklos Lietuvoje uždarytos nuo kovo 16 dienos, kai buvo įvestas karantinas, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą. Iš pradžių buvo paskelbtos dviejų savaičių atostogos, o nuo pirmadienio prasidėjo ugdymas nuotoliniu būdu.

Pirmadienio rytą dėl didelių apkrovų iškart ėmė strigti informacinio mokymo sistemos, o švietimo ministras Algirdas Monkevičius radijo interviu pareiškė, kad svarstoma galimybė užbaigti mokslo metus.

S. Skvernelis taip pat paskelbė, kad artimiausiomis dienomis bus priimti sprendimai stabdyti skrydžius ir keltus Lietuvos piliečių grąžinimui.

„Manau, kad buvo duota pakankamai laiko, kas norėjo, tie tikrai turėjo galimybę grįžti. Iki trečiadienio Vyriausybės posėdžio bus parengti sprendimai, pagal kuriuos skrydžiai ir keltai (bet ne krovinių ir prekių tiekimas) bus stabdomi. Išskyrus galbūt tik individualius ir pateisinamus atvejus“, – pareiškė premjeras.

„Daugiau rizikuoti neturime teisės. Ypač kalbant apie žmonių grįžimą iš šalių, kurios šiandien yra tikrų tikriausi viruso židiniai“, – pridūrė ministras pirmininkas. S. Skvernelis savo įrašą paskelbė pasibaigus koronaviruso situacijos valdymo komiteto posėdžiui.

Tuo metu Užsienio reikalų ministerija praneša, kad kovo 30 dienos duomenimis, Lietuvos užsienio reikalų ir Susisiekimo ministerijų organizuotais 19 repatrijavimo komercinių skrydžių į Lietuvą grįžo beveik 2800 Lietuvos piliečių. Dar apie kelis šimtus tautiečių Lietuvą pasiekė Europos Sąjungos ir kitų valstybių organizuotais repatrijavimo skrydžiais, tarpininkaujant Lietuvos diplomatinėms atstovybėms užsienyje.

Dar apie 100 piliečių turėtų grįžti kovo 31 dieną Lietuvos ambasados Kinijoje kartu su Lietuvos Respublikos garbės konsulu Vietname organizuojamu Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos piliečių repatrijavimo skrydžiu į Kauną iš Bankoko (Tailandas) ir Hošimino (Vietnamas).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA