Dviejų šalies ligoninių pacientams nustatyta koronaviruso infekcija: medikai išsiųsti saviizoliacijai | Kas vyksta Kaune

Dviejų šalies ligoninių pacientams nustatyta koronaviruso infekcija: medikai išsiųsti saviizoliacijai

BNS 2020/03/29 10:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje koronavirusas nustatytas Neurochirurgijos skyriuje gydytiems pacientams. Tuo tarpu Respublikinėje Panevėžio ligoninėje koronavirusas nustatytas dar vienam pacientui, jis gydytas Gastroenterologijos skyriuje.

Kaip BNS informavo Panevėžio ligoninės atstovas spaudai Vytautas Riaubiškis, teigiamas atsakymas gautas šeštadienį, apie 15 pacientų perkelti į kitus skyrius, 13 medikų išsiųsti saviizoliacijai.

„Turime blogą naujieną – Gastroenterologijos skyriuje vienam iš pacientų yra gautas teigiamas testo atsakymas. Visi medikai sutestuoti ir išsiųsti saviizoliacijai, karantinui į namus. Pacientai perkelti ir saugiai patalpinti, visos patalpos išdezinfekuotos“, – teigė V. Riaubiškis.

Anot jo, pacientas, kuriam diagnozuotas koronavirusas, nėra rizikos grupėje, jis toliau gydomas ir prižiūrimas Infekcinių ligų klinikoje, jaučiasi gerai.

Taip pat gauti pakartotinių tyrimų rezultatai dėl anksčiau į karantiną išsiųsto 51 ligoninės darbuotojo, visi jie – neigiami, medikai ir kitas personalas į ligoninę grįš nuo pirmadienio.

Šie medikai dėl koronaviruso COVID-19 tirti po to, kai nustatyta, kad į ligoninę paguldytas iš Pietų Afrikos Respublikos grįžęs pacientas serga naujuoju koronavirusu. Šis sunkios būklės pacientas po daugiau nei dviejų savaičių, praleistų ligoninėje, mirė.

Gydomi šeši pacientai su COVID-19

Šiuo metu Panevėžio ligoninėje karantino skyriuje gydomi šeši pacientai, kuriems diagnozuotas koronavirusas.

Keturi iš jų jaučia lengvus simptomus ir, anot ligoninės vadovo, sulaukus neigiamų rezultatų galėtų būti išleisti izoliuotis namo, dar du – vidutinės būklės, t. y. nežymiai karščiuoja, jiems skauda galvą, raumenis. Namo jau išleisti devyni asmenys, jų būklė lengva.

A. Skorupskas BNS patvirtino, kad dėl koronaviruso artimiausiomis dienomis tyrimai bus atlikti apie 100 ligoninės medikų, dirbančių rizikos grupėje, t. y. Reanimacijos, Priėmimo skyriuose bei Infekcinėje ligoninėje, vėliau bus tiriami pensijinio amžiaus medikai. Iš viso Respublikinėje Panevėžio ligoninėje dirba 2,1 tūkst. žmonių – A. Skorupskas žada, kad jie visi bus tiriami.

Ligoninės vadovas taip pat patikino, kad Infekcinių ligų klinikoje karantino zonoje personalas dirba su maksimalia apsaugos priemonių ekipuote, likusieji naudoja žemesnio lygio apsaugos priemones.

Įstaigą, anot jo, jau pasiekė didžiulė apsaugos priemonių siunta. Dar vieno papildymo tikimasi sekmadienio vakarą, tad medikai, anot direktoriaus, apsaugos priemonėmis yra visiškai aprūpinti.

Tuo metu visų ligoninės pacientų tirti neketinama – pasak A. Skorupsko, bus tikrinami tik įtarimą keliantys atvejai, nes įstaigoje yra atskiri korpusai, jie izoliuoti vienas nuo kito.

Klaipėdoje atliekami pakartotiniai tyrimai

„Yra keli atvejai, dar kai kuriuos tiksliname. Keli pacientai yra nustatyti, kur dirbo gydytojas neurochirurgas“, – BNS sekmadienio rytą sakė ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Tikslaus skaičiaus jis sakė kol kas negalintis pasakyti, nes kai kuriems pacientams atliekami pakartotiniai tyrimai.

Ligoninės neurochirurgui koronavirusas nustatytas jau anksčiau. Manoma, kad jis galėjo užsikrėsti nuo paciento.

„Mes galvojame, kad kadangi jie visi skubos tvarka operuoti, matyt, kad pakliuvo. Pacientams testų mes ir ne tik mes, bet jokioje ligoninėje visiems pacientams nedaro, ir neįmanoma to padaryti šiai dienai. Tai matyt, kad pakliuvo pacientas, iš kur mes to šaltinio nežinome“, – sakė ligoninės vadovas.

Šiuo metu yra gauti ir dalies personalo rezultatai, jie – neigiami.

„Mes kaip kartas tvarkome, ką perkelti, kur sutvarkyti, ką izoliuoti“, – sakė jis.

Šioje ligoninėje koronavirusas yra nustatytas iš viso penkiolikai darbuotojų, joje mirė du Akių ligų skyriuje gydyti sunkios būklės pacientai, kuriems taip pat nustatytas virusas.

Ligoninės vadovas sako, kad mirusieji pacientai sirgo daugybe lėtinių ligų.

Lietuvoje iš viso nustatyta 437 koronaviruso atvejai, nuo jo mirė septyni žmonės, vienas – pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA