A. Veryga apribojo ir respiratorių bei vienkartinių pirštinių pardavimą (papildyta) | Kas vyksta Kaune

A. Veryga apribojo ir respiratorių bei vienkartinių pirštinių pardavimą (papildyta)

BNS 2020/03/29 18:22
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga papildė sprendimą, kuriuo ribojamas apsaugos priemonių ir dezinfekcinio skysčio pardavimas per karantiną.

Sekmadienį pasirašytame dokumente vaistinėms ir parduotuvėms rekomenduojama vieno pirkimo metu parduoti ne daugiau kaip dešimt respiratorių ir ne daugiau kaip 50 porų apsauginių pirštinių.

„Dabar visi turime būti solidarūs ir suprasti, kad, jei nusipirksime, pavyzdžiui, kelis įpakavimus pirštinių, kurių tokio kiekio mums dabar nereikia, tai reiškia, kad kitas žmogus jų išvis negalės įsigyti. Juolab, kad apsaugos priemonės pandemijos akivaizdoje tapo tikrąja to žodžio prasme – aukso vertės“, – sako A. Veryga.

Anksčiau A. Veryga buvo rekomendavęs parduoti ne daugiau kaip 50 medicininių kaukių ir dezinfekcinio skysčio ne daugiau kaip vieną taros vienetą, o jeigu talpa mažesnė, – kelis vienetus, kurių bendras kiekis neviršytų litro.

Visuomenės informavimo grupei vadovaujantis premjero patarėjas Giedrius Surplys yra sakęs, kad tokie ribojimai susiję su siekiu užkirsti kelią bandymams spekuliuoti šiais itin reikalingais produktais.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, prekybos vietas turėjo pasiekti beveik 300 tūkst. litrų dezinfekcinio skysčio. Leidimus gaminti dezinfekcinį skystį turi 36 šalies įmonės, artimiausiu metu rinkai bus patiekta daugiau šios produkcijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA