Iniciatyva „Mokykla namuose“ surinko daugiau nei 600 kompiuterių Lietuvos moksleiviams | Kas vyksta Kaune

Iniciatyva „Mokykla namuose“ surinko daugiau nei 600 kompiuterių Lietuvos moksleiviams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Karantinui uždarius mokyklas, moksleiviams buvo paankstintos Velykų atostogos. Atostogoms pasibaigus, jau nuo pirmadienio mokslai persikelia į virtualią erdvę. Bet ne visi moksleiviai tam pasiruošę. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skaičiuoja, kad beveik 35 tūkstančiai moksleivių negali mokytis internetu, nes neturi tam reikalingos įrangos. 

Būtent šią problemą spręsti ėmėsi „HackTheCrisis“ hakatone susibūrusi „Mokykla namuose“ komanda. Kovo 20-22 dienomis vykusio renginio metu, komanda sukūrė platformą, kuri leidžia lengviau padovanoti arba paskolinti kompiuterius moksleiviams, kurie karantino metu neturi galimybės mokytis nuotoliniu būdu, rašoma iniciatyvos organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Iniciatyva „Mokykla namuose“ gyvuoja dar tik savaitę, bet žmonių palaikymas ir pirmieji rezultatai išties įkvepiantys. Per pastarąją savaitę prie iniciatyvos prisijungė jau 60 žmonių, galinčių atiduoti savo nebenaudojamą techniką. Kai kurie iš jų turi ir ne po vieną kompiuterį, tad vien žmonės jau paaukojo 96 kompiuterius bei 15 interneto modemų.

Prie iniciatyvos jungiasi ne tik žmonės, bet ir įmonės. Per pirmą savaitę susivienijo net 21 įmonė. Prie iniciatyvos prisijungė Treatwell, TeleSoftas, Tesonet, Inventi, Telia, UAB Bayer, SEB bankas, Europos socialinio fondo agentūra, Metasite Business Solutions, Shopify, CG Trader ir kitos įmonės. Visos kartu jos jau paaukojo daugiau nei 500 kompiuterių ir planšečių. 

Kitas žingsnis – surinktos technikos pristatymas tiems, kuriems jos labiausiai reikia. Iniciatyvos logistika rūpinasi #StiprūsKartu savanorių komanda. Pilietinės iniciatyvos #StiprūsKartu vienas iš sumanytojų ir koordinatorių Edmundas Jakilaitis sako: „Šiuo metu jau turime beveik 3000 savanorių visoje Lietuvoje. Kai yra tiek daug pagalbos rankų, galime operatyviai reaguoti į kiekvieną naują registraciją „Mokykla namuose“ platformoje, surinkti dovanojamą techniką, ir perduoti ją tiems, kuriems dabar yra labai reikalinga.“

Iniciatyvos organizatoriai džiaugiasi tokiu visuomenės prisidėjimu, bet primena, kad kompiuterių dar reikia gerokai daugiau: „Pirmą iniciatyvos savaitę galime laikyti ypač sėkminga. Praėjusį savaitgalį, kai dar tik kūrėme „Mokykla namuose“ dovanojimo platformą, žinia apie šią idėją jau sklido iš lūpų į lūpas.

Tad vos tik startavo registracijos forma, per pirmą savaitę jau turime 600 dovanojamų ir skolinamų kompiuterių. Tikimės, kad visuomenės užsidegimas neblės, ir kartu pavyks įgalinti dar daugiau vaikų“, – sako viena iš „Mokykla namuose“ organizatorių, ekonomikos ir verslumo ugdymo organizacijos Lietuvos Junior Achievement direktorė Andželika Rusteikienė.

Jei savo namuose ar įmonėje turite nebenaudojamą, bet dar veikiantį kompiuterį, vietoj to, kad rinktų dulkes, jis gali padėti moksleiviams plėsti akiratį. Padovanoti ar paskolinti kompiuterį yra labai paprasta, tereikia užpildyti registracijos formą čia, o tolimesniais žingsniais pasirūpins „Mokykla namuose“ ir #StiprūsKartu savanoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA