Virtualiame „Eurovizijos“ konkurse triumfavo Lietuva: „The Roop“ nugalėjo be konkurencijos | Kas vyksta Kaune

Virtualiame „Eurovizijos“ konkurse triumfavo Lietuva: „The Roop“ nugalėjo be konkurencijos

delfi.lt 2020/03/29 09:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl koronaviruso atšaukus net ir pačius svarbiausius pasaulio renginius, Lietuva šiemet neteko galimybės pristatyti savo pasirodymo „Eurovizijos“ konkurse. Nepaisant to, grupės „The Roop“ daina „On Fire“ internete surengtame #EurovisionHomeContest („Eurovizijos“ namų konkurse) laimėjo pirmąją vietą.

Lietuvių kūrinys belaukiant didžiojo šou buvo vertinamas kaip vienas geriausių. Daugybė melomanų iš visos Europos mūsiškiams šiemet prognozavo pačią aukščiausią vietą.

Deja, šiemet didžiojoje scenoje grupė „The Roop“ pasirodyti negalės. Kaip bus kitąmet, anot „Eurovizijos“ delegacijos vadovo, Audriaus Giržado, paaiškėti turėtų iki balandžio 1-osios.

Kad dalyvauti besiruošę atlikėjai bent pasitikrintų, kurioje vietoje galėjo atsidurti, besivadovaudamas „Eurovizijos“ dainų konkurso taisyklėmis, puslapis „ESCToday“ surengė #EurovisionHomeContest („Eurovizijos“ namų konkursą).

Grupė „The Roop“ pelnė pergalę tarptautiniame virtualiame „Eurovizijos“ konkurse / Stop kadras

Pirmasis balsavimas įvyko antradienį. Čia susirungė 17 pasirodymų, kurie turėjo varžytis pirmajame konkurso pusfinalyje gegužės 12 d. Šiame renginyje itin svarbūs žiūrovai, patogiai įsitaisę namuose ir balsuojantys už labiausiai patikusį pasirodymą.

Pasibaigus balsavimui, jau tapo aišku, kad šių metų favoritė yra Lietuva. Surinkę 10516 balsų, „The Roop“ tapo pusfinalio nugalėtojai.

Ketvirtadienį, po įvykusio antrojo pusfinalio, kuriame susigrūmė 18 šalių atstovai, paaiškėjo visas finalistų sąrašas.

Jei šis balsavimas būtų tikras, tai būtų pirmas kartas, kai Australija ir Ukraina pirmą kartą savo dalyvavimo „Eurovizijoje“ istorijoje nepatenka į finalą.

Na, o šeštadienį įvyko virtualusis balsavimo finalas, kuriame nuo pat pradžių iki pačios pabaigos pirmavo Lietuva.

Taigi, geriausiųjų dešimtukas: Lietuva, Šveicarija, Malta, Gruzija, Rusija, Latvija, Rumunija, Lenkija, Norvegija ir Graikija.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA