Garsūs reperiai siūlo mainus: albumas į respiratorius Kauno medikams | Kas vyksta Kaune

Garsūs reperiai siūlo mainus: albumas į respiratorius Kauno medikams

Organizatorių nuotr.

Vis garsiau medikams kalbant apie būtinų apsaugos nuo viruso Covid-19 priemonių ligoninėse stygių, reperiai Mad Money ir Ironvytas nusprendė imtis iniciatyvos. Garsūs atlikėjai pasiryžo mainyti savo dainų albumus į respiratorius, kurie bus skirti Kauno P. Mažylio gimdymo namų medikams.

[galerija kiek=”4″]

„Atsižvengdami į susidariusią situaciją, norime prisidėti prie būtinų priemonių reikalingų medikų darbui, todėl skelbiame akciją „Mainyk respiratorius į albumus“. Mes neturime priemonių, kurias galėtume atiduoti, bet turime būdų paskatinti savo fanus padaryti gerą darbą“, – trumpai idėją pristatė Mad Money vokalistas Gediminas Melnikas.

Šeštadienio rytą reperiai savo socialinėse paskyrose išplatino štai tokį pranešimą. „Mainome albumus į respiratorius medikams! Žinome, kad P. Mažylio gimdymo namams Kaune LABAI trūksta įvairiausių apsaugos priemonių šiuo sunkiu laiku. Jie dirba su itin jautria visuomenės dalimi: nėščiosiomis ir ką tik gimusiais kūdikiais. Tai padidintos rizikos grupės pacientai.

Mes jiems reikiamos įrangos neturime ir padovanoti negalime, bet jūs tai padaryti galite. O mes galime atsidėkoti albumais. Padovanosime po albumą kiekvienam, kuris atneš į šiuos gimdymo namus bent 2 vienetus FFP2 arba FFP3 respiratorius“.

Norintys sudalyvauti „Mainyk respiratorius į albumus“ akcijoje turi:

1. Sudėti respiratorius į voką ar maišelį. Respiratoriai privalo būti vakuuminiame, gamykliniame įpakavime. Jie turi būti FFP2 arba FFP3 modelio.
2. Į tą patį maišelį įdėti lapą su savo vardu ir telefono numeriu.
3. Atnešti respiratorius į P. Mažylio gimdymo namus Kaune, paskambinti į duris ir paduoti darbuotojui arba išsiųsti juos paštu: P. Mažylio gimdymo namai, V. Putvinskio g. 3, Kaunas 44212.

Kaip rašoma „Scenos Menų“ pranešime spaudai, akcijoje dalyvaujančių asmenų kontaktai bus perduoti atlikėjams, kurie žada išsiųsti dainų albumus. Albumų nebus gimdymo namuose, kuo mažiau kontakto – tuo visiems saugiau.

Reperių teigimu, kai gimdymo namai turės pakankamai respiratorių – jais pasidalins su kitomis gydymo įstaigomis.

„Patikėkit, šiuo sudėtingu laikotarpiu jie visi bendradarbiauja ir vieni kitiems padeda kuo gali. Būkite sveiki ir kartu padėkime medikams“, – prisidėti prie akcijos kviečia atlikėjai.

Reperis Ironvytas paskatino pasvarstyti ne vien apie save. „Kiekvienas žmogus gali pats pasirinkti, kur jam eiti ir ar jam tikrai reikia kur nors eiti karantino
metu. Maisto produktų galima užsisakyti ir internetu, o retiems išėjimams pakanka ir vos vieno respiratoriaus ar kaukės. Nereikia jų kalnais kaupti namie. Nepanaudosite jų tiek.

Tuo tarpu medikai pasirinkimo neturi. Jie privalo dėl mūsų visų gerovės eiti kasdien ten, kur bet kada gali susidurti su Covid-19 nešiotoju. Mūsų, kaip visuomenės, pareiga yra jiems padėti. Kad prireikus būtų kam padėti mums“, – įsitikinęs atlikėjas.

Reperiai tikisi, kad jų gerbėjai neliks abejingi ir prisidės prie šios jų organizuojamos akcijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA