D. Razmuvienė: kostiumus pakartotinai naudojusi Kauno klinikinė ligoninė „sutaupė“ nebent koronavirusą | Kas vyksta Kaune

D. Razmuvienė: kostiumus pakartotinai naudojusi Kauno klinikinė ligoninė „sutaupė“ nebent koronavirusą

BNS 2020/03/28 09:53
DELFI nuotr.

Kauno klinikinės ligoninės sprendimas pakartotinai naudoti vienkartines medikų apsaugos priemones „sutaupė“ nebent koronavirusą, kuriam buvo sudaryta palanki terpė daugintis, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė.

„Jeigu tai yra vienkartinė priemonė – apskritai kalbant apie vienkartinę – ji negali būti naudojama antrą kartą. Jeigu yra pandemija, yra situacija tikrai labai rimta, ne tiktai Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, ir sugalvoti tokius taupymo… net nežinau, kaip pasakyti – tokius metodus kažką sutaupyti… Taip, sutaupė, tikriausiai, koronavirusą“, – LRT radijui šeštadienio rytą sakė ji.

„Tikrai sutaupė ir ten, tose aprangose, maišeliuose, šiltoje patalpoje, tikrai tam virusui buvo palankios sąlygos sudarytos daugintis“, – kalbėjo epidemiologė.

Pasak jos, pasirodžius šiai informacijai priimtas sprendimas ligoninės vadovą nušalinti buvo teisingas.

„Tokie dalykai, už tokius veiksmus labai teisingas priimtas sprendimas“, – kalbėjo ji.

Atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą penktadienio vakarą sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą paragino premjeras Saulius Skvernelis.

Jis „skandalinga ir pasibaisėtina“ bei „nusikalstama“ vadino socialiniame tinkle pasirodžiusią informaciją su nuotraukomis, kuriose matyti į maišelius supakuoti vienkartiniai Kauno klinikinės ligoninės medikų kostiumai, kurie naudojami pakartotinai.

A. Veryga, reaguodamas į premjero S. Skvernelio raginimą, dar penktadienio naktį pranešė, kad ligoninės vadovas yra nušalinamas nuo pareigų. Jis taip pat pavedė atlikti vidinį tyrimą.

Nuo pareigų nušalintas Kauno klinikinės ligoninės vadovas Albinas Naudžiūnas sako, kad premjeras jį atleisti ragina, neįsigilinęs į situaciją ligoninėje, o apsaugos priemones šiuo metu, pasak jo, taupo visas pasaulis ir vienkartiniai rūbai, jeigu jie nėra panaudoti bendraujant su infekciniais ligoniais, yra švarūs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA