Policijos pareigūnai stiprina budėjimą viešosiose erdvėse | Kas vyksta Kaune

Policijos pareigūnai stiprina budėjimą viešosiose erdvėse

BNS 2020/03/28 10:33
Asociatyvi / Kauno AVPK nuotr.

Policija, pasieniečiai ir kitos tarnybos savaitgalį stiprina budėjimą viešosiose erdvėse, didžiausią dėmesį žadam skirti kontrolei, kaip gyventojai laikosi dėl koronaviruso įvesto karantino taisyklių.

Policijos pareigūnai stiprina budėjimą parkuose, skveruose, paplūdimiuose ir visose kitose vietose, kur įprastai renkasi daugiau žmonių, jie bus įspėjami nesibūriuoti.

„Pasitelksime policijos rėmėjus, kviečiame jungtis šaulius. Yra parengti įspėjimai, leidžiami per garsiakalbius, tikimės, kad pakaks su žmonėmis pasikalbėti“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Ypatingą dėmesį savaitgalį pareigūnai skirs ir pajūriui. Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovo spaudai Giedrio Mišučio, ar laikomasi karantino, saviizoliacijos taisyklių pareigūnai stebės Neringoje, Palangoje, Klaipėdoje.

„Bus pasitelkiami papildomi pasieniečių ekipažai. Planuojami veiksmai savaitgaliui, jei bus poreikis – būsime ir darbo dienomis“, – sakė G. Mišutis.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad į pagalbą pareigūnams Klaipėdoje žada atvykti ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Šalyje karantinas įvestas kovo 16-ąją ir truks mažiausiai iki balandžio 13-osios. Jo metu uždarytos švietimo, ugdymo, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigos, barai ir kavinės, išskyrus maisto išsinešimui paslaugą, draudžiami renginiai, neteikiamos nebūtinos paslaugos, neveikia parduotuvės, išskyrus maisto prekių, vaistines, degalines.

Gyventojai įpareigoti parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos narius, laikytis saugaus kontakto, vengti fizinio kontakto, laikytis higienos, taip pat prekybos ir paslaugų vietose, lankytis po vieną šeimos narį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA