Svarbi sutartis su Lietuvos medicinos priemonių gamintojais: pagamins 1 mln. kaukių-respiratorių | Kas vyksta Kaune

Svarbi sutartis su Lietuvos medicinos priemonių gamintojais: pagamins 1 mln. kaukių-respiratorių

BNS / Paulius Viluckas 2020/03/27 13:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos medicinos priemonių gamintoja „Intersurgical“ medikams pagamins 1 mln. vienetų kaukių-respiratorių.

„Šiandien pasirašėme sutartį, kuria įtvirtinome 1 milijono tokių kaukių-respiratorių užsakymą Lietuvos medikams“, – „Facebook“ pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pasak jo, tokį kiekį respiratorių įmonė pagamins per kelis mėnesius, o sprendimus, kaip pritaikyti šias kaukes, ji rado per labai trumpą laiką.

„Intersurgical“ per labai trumpą laiką rado sprendimą, kaip pritaikyti jų gaminamas kaukes ir paversti jas medikams tinkamais respiratoriais. Jų efektyvumas itin didelis. Toks, kurio negali užtikrinti daugelis rinkoje esančių respiratorių. Tai leis apsaugoti mūsų medikus“, – rašė ministras.

Vėliau A. Veryga teigė, kad svarbu ir tai, jog respiratorius gamins Lietuvos įmonė.

„Tai yra mūsų šalyje veikiantis gamintojas ir mums labai svarbu, kad mūsų pačių verslai gamintų ir tiektų priemones, skirtas COVID-19 sukeltų pasekmių šalinimui“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

„Tai yra darbo vietos Lietuvoje, tai yra Lietuvoje sumokėti mokesčiai ir vėlgi tai yra mūsų gyventojai, darbuotojai, kurie uždirbtus pinigus išleis Lietuvoje. Tai svarbu ir dėl Lietuvos ekonomikos“, – kalbėjo jis.

„Intersurgical“ vadovas Sigitas Žvirblis praėjusią savaitę BNS sakė, kad kai kurių įmonės gaminių užsakymai dėl koronaviruso protrūkio pasaulyje yra padidėję „kartais“.

Bendrovė apie 99 proc. savo gamykloje Pabradėje pagaminamos produkcijos eksportuoja į užsienį, bet S. Žvirblis teigė, kad „Intersurgical“ galėtų patenkinti ir Lietuvos ligonių bei medikų poreikius.

„Intersurgical“ gamina komplektuojančias dalis ligoninių įrangai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA