Prekybos tinklai informuoja, kaip dirbs per Velykas: darbo laikas keisis ir kitomis dienomis | Kas vyksta Kaune

Prekybos tinklai informuoja, kaip dirbs per Velykas: darbo laikas keisis ir kitomis dienomis

delfi.lt / Aistė Žebrauskienė 2020/03/27 15:33
DELFI nuotr.

Prekybos tinklai skelbia, kad Velykų sekmadienį, balandžio 12 d., dauguma šalies parduotuvių nedirbs. Vienas tinklas pranešė ir apie pasikeitusį darbo laiką Velykų išvakarėse ir antrąją Velykų dieną. Kiti dirbs įprastu laiku.

Pirmoji apie nedarbą per Velykas pranešė „Maxima“. Kaip teigiama bendrovės pranešime, šiemet šv. Velykų sekmadienį didžioji dalis lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojų ilsėsis – visos „Maximos“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.

Tuo metu pirmadienį, antrąją šv. Velykų dieną, parduotuvės dirbs kaip įprastai karantino laikotarpiu – nuo 9 val. iki 20 val.

„Paskelbus karantiną, tos įmonės, kurios galėjo, leido savo darbuotojams dirbti iš namų. Didžioji dalis mūsų darbuotojų tokios galimybės neturi, nes parduotuvės turi būti atidaromos kasdien, kad mūsų pirkėjai galėtų įsigyti būtinų prekių.

Tad nusprendėme, kad šiemet per Velykų sekmadienį mūsų darbuotojai galės ilsėtis ir, kiek leidžia sąlygos karantino metu, leisti laiką su šeimomis. Žinoma, pirkėjams užtikrinsime visas galimybes patogiai apsipirkti iki šios pavasario šventės ir darysime viską, kad pasiruošimas vyktų be rūpesčių“, – pranešime žiniasklaidai teigia „Maxima“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Kaip Delfi informavo Norfa atstovas spaudai Darius Ryliškis, šeštadienį (balandžio 11 d.) parduotuvės dirbs iki 20 val. vakaro – darbo laikas trumpinamas viena valanda.

Velykų sekmadienį Norfos parduotuvės nedirbs, o pirmadienį darbuotojai darbą pradeda 8 val. ryte. Tai reiškia, kad darbo laikas – trumpinamas iš ryto.

Anksčiau prekybos tinklas Norfa skelbė dėl karantino trumpinantis darbo laiką. Pirmadieniais – šeštadieniais didžioji dalis „Norfų“ dirba nuo 7.00 iki 21.00 val.

Maždaug ketvirtadalis parduotuvių veikia nuo 7.00 iki 20.00 val., ir tik kelios parduotuvės mažuose miesteliuose dirba dar trumpiau – nuo 8.00 iki 20.00 val. Sekmadieniais „Norfos“ prekybos centrai prekiauja įprastu laiku, bet ne ilgiau kaip iki 21.00 val., rašoma pranešime.

IKI atstovė Indrė Baltrušaitienė taip pat Delfi patvirtino, kad prekybos centrai Velykų sekmadienį nedirbs.

„Šiandien mūsų parduotuvių darbuotojai dirba ekstremaliomis sąlygomis, dėl nuolat kintančios situacijos patiria didelius krūvius. Kuomet didelė dalis žmonių turi galimybę dirbti iš namų, mūsų kolegos kiekvieną dieną ir toliau eina į darbą, kad visi būtume tikri galintys apsipirkti pagal savo poreikius.

Priėmėme sprendimą šiuo įtemptu laikotarpiu suteikti jiems galimybę pailsėti, praleisti laiko su šeima. Visi pirkėjai tikrai turės galimybę apsipirkti ir pasiruošti šventėms, nes šiuo laikotarpiu ir taip pirkėjus skatiname planuoti savo pirkinius ir apsipirkti ilgesniam laikui“, – sako I. Baltrušaitienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Kad pirmąją šv. Velykų dieną, balandžio 12-ąją, nedirbs visos parduotuvės, pranešė ir prekybos tinklas „Lidl“. Sprendimą nedirbti per Velykas „Lidl“ pakartos jau trečius metus iš eilės, rašoma bendrovės pranešime.

Balandžio 13-ąją, pirmadienį, antrąją Velykų dieną, visos „Lidl“ parduotuvės dirbs įprastu grafiku.

„Nuo pat veiklos Lietuvoje pradžios kėlėme sau tikslą būti geriausiu darbdaviu savo darbuotojams, tad ir artėjant gražiausioms metų šventėms jų nepamirštame. Normalu, kad per šventes visi norime būti su savo šeimos nariais, tad dabar mūsų darbuotojams jau net nekyla klausimas, ar dirbsime per didžiąsias šventes – mums tai jau tapo tradicija.

Džiugu, kad mūsų darbuotojai turės progą šią pavasario šventę sutikti su artimaisiais“, – pranešime žiniasklaidai sako „Lidl Lietuva“ direktorius Radostin Roussev-Peine.

Per šias Velykas, balandžio 12–13 d., keisis „Rimi“ prekybos centrų darbo laikas. Pirmąją Velykų dieną nei viena „Rimi“ parduotuvė nedirbs, o pirmadienį, antrąją Velykų dieną, visos parduotuvės dirbs karantino laikotarpiu nustatytu darbo grafiku, t. y. 9–20 val.

Sutrumpintai dirbs ir trys didžiosios „Rimi“ – Vilniuje, Šiaurės miestelyje, Kaune, pirkinių centre „Savas“, ir Klaipėdoje, prekybos centre „Arena“, kurios karantino metu, kaip budinčios parduotuvės, dirba ilgiau.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA