Karantinas kerta verslui – daugiausia darbuotojų atleis Kaune veikiantis baldų fabrikas | Kas vyksta Kaune

Karantinas kerta verslui – daugiausia darbuotojų atleis Kaune veikiantis baldų fabrikas

BNS 2020/03/27 17:52
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kovo mėnesį apie atleidimą įspėta 360 darbuotojų – iš viso devynios grupės. Iš jų trys grupės, arba 144 žmonės darbo neteks dėl paskelbto karantino.

„Dauguma grupės darbuotojų atleidimų susiję su paskelbtais įmonių bankrotais ir įmonių likvidavimu, kurių sprendimai priimti gerokai anksčiau nei Vyriausybė paskelbė karantiną dėl COVID-19 viruso“, – pranešė Užimtumo tarnyba.

Daugiausiai – 87 žmones – dėl karantino šalių susitarimu atleis baldų gamintoja „Theca Furniture“, turinti iš viso 760 darbuotojų.

Kartono gamybos įmonė „Bigso“ numato iki birželio 25 dienos atleisti 45 darbuotojus iš 450. Anot įmonės, Vyriausybei paskelbtus karantiną, buvo suvaržyta įmonės veikla ir ją pertvarkius tiek darbuotojų jai nebereikia.

Odontologijos įmonė „Adriana“ nurodė, kad iki gegužės 16 dienos atleis 12 žmonių, nes karantino metu uždraustos jos paslaugos. Tačiau jei gaus valstybės subsidiją už prastovą, įmonė žmonių neatleis.

Dar šeši pranešimai gauti apie atleidimus dėl įmonių bankroto ir likvidavimo. Bankrutuojanti vandens statinių statybos įmonė „Nodama“ atleidžia visus 50, programavimo bendrovė „Profis“ – visus 15, statybos įmonė „Lyderio grupė“ – 83 darbuotojus. Dar 29 žmones atleidžia likviduojama viešoji įstaiga „Alytaus infrastruktūra“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA