Patvirtinta dar 13 koronaviruso atvejų, tarp užsikrėtusiųjų – medikas | Kas vyksta Kaune

Patvirtinta dar 13 koronaviruso atvejų, tarp užsikrėtusiųjų – medikas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, vakare patvirtinta dar 13 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejų. Kaip skelbia Sveikatos apsaugos ministerija, tarp užsikrėtusiųjų – vienas medikas, užsikrėtęs kontaktiniu būdu.

Šiuo metu Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų – 358, kovo 27 d. 9 val. duomenimis iki šiol iš viso ištirti 5495 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose tyrimai atliekami.

Visais atvejais jau pradėti arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai, o mobiliuose punktuose tyrimus atlikę asmenys bus informuoti apie savo tyrimo rezultatus.

Kaip BNS patvirtino ministerijos atstovė Neringa Mikėnaitė, koronavirusas nustatytas Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos medikui. Anot jos, šis ir ketvirtadienį Žalgirio klinikoje patvirtintas atvejis – greičiausiai susiję. „Tikėtina, turint galvoje, kad ta pati gydymo įstaiga“, – BNS sakė N. Mikėnaitė.

Pasak ministerijos atstovės, tarp užsikrėtusiųjų yra ir įvežtinių, ir vietinių atvejų, tačiau tikslių duomenų ji teigė neturinti. „Visi duomenys dar tikslinami“, – kalbėjo N. Mikėnaitė.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, t. y. maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienam nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus, kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Taip pat primenama, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje galima rasti informaciją apie vykdomus epidemiologinių tyrimų rezultatus ir apie koronavirusu užsikrėtusių žmonių lankytas vietas.

Kitaip tariant, pateikiama atvejų epidemiologinės diagnostikos metu surinkta informacija, kurią susirgę žmonės pateikė NVSC specialistams. Apie atnaujintą informacija NVSC interneto svetainėje žiniasklaida informuojama nedelsiant, kai tik ji patalpinama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA