Policija masiškai tikrina žaidimų aikšteles | Kas vyksta Kaune

Policija masiškai tikrina žaidimų aikšteles

Asociatyvi / Kauno AVPK nuotr.

Paskelbus karantiną, o dabar ir pratęsus iki balandžio 13 d. policijos pareigūnai padeda užtikrinti karantino įvestas taisykles. Žmonėms liepta nesiburiuoti ir laikytis saugaus atstumo, dėvėti kaukes, jog būtų sustabdytas koronaviruso plitimas šalyje.

Lietuvos policija, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino žinute, apie džiugų vaizdą miesto žaidimo aikštelėse. Nors skamba niūriai, tačiau tai yra būdas, kuriuo užtikrinamas piliečių saugumas.

„Smagu matyti tuščias vaikų žaidimų aikšteles, kuriose šiuo metu nekrykštauja būriai vaikų“, – rašoma „Facebook“ įraše.

Žaidimų aikštelės aptvertos stop juostomis, jog vaikai negalėtų jose žaisti, dėl savo pačių saugumo, tačiau pasitaiko ir mažiau sąmoningų asmenų, bandančių nepaisyti įvestų karantino sąlygų.

Anksčiau rašytame policijos departamento pranešime spaudai minėta, jog pakalbinus Patrulių rinktinės pareigūnus, kuriems dažniausiai tenka reaguoti į gaunamus pranešimus apie pažeidimus, šie neslėpė, jog kartais pasigenda žmonių sąmoningumo.

„Keista, kai einant parku matai, kad pati mama nuplėšia žaidimų aikštelėje esančias „Stop“ juostas, žaisti pradeda ir jos, ir dar kitų šeimų vaikai, o priėjus atsako, kad neva taip jau rado. Turime suprasti, kad privalome saugoti save ir aplinkinius“, – teigia jie.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA