Kauno koronaviruso dienoraštis #4 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #4

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Šiltas penktadienis džiugino kauniečius, o šie su „Kas vyksta Kaune“ dalijosi karantino metu užfiksuotomis aktualijomis. Nors rekomenduojama nesibūriuoti didesnėms žmonių grupėms, kai kurie gyventojai toliau leidžia laiką drauge. Visgi dienos „vinimi“ tapo kiek kurioziški filmavimo darbai prie požeminių šiukšlių konteinerių.

Tvirtovės sergėtojai

Ištikimas portalo skaitytojas Ramūnas pasidalino susirūpinimu dėl susidariusios situacijos I-ojo forto prieigose. Esą ten apsigyvenęs žmogus, kuris su savo keturkojais draugais baugina atvykstančius tyrinėtojus.

I forto „sargyba“ / Skaitytojo nuotr.

„Ar tai jau laikoma normalu, kuomet I-ojo forto apylinkėse apsigyvenęs gana keistas jo sargas su savo „kovine keturkojų brigada“ saugo fortą? Į jį patekti eiliniui lankytojui tampa tiesiog iššūkiu. Su šiuo personažu kartu čia gyvenantys šunys gina šio forto teritoriją, tarsi ji būtų jų.

Tvirtovės parko administracija ir šio forto įgula nežino, kaip būtų galima išspręsti susidariusią problemą. Ar savivaldybės atitinkamos institucijos kažkaip gali imtis išspręsti, kad lankytojams, atvykusiems pažintiniais tikslais, patekimas į jo teritoriją nebūtų toks komplikuotas?“ – apie forto teritorijoje savivaliaujančius gyventojus pasakojo skaitytojas Ramūnas.

Ar tai sultys, ar tai dezinfekcinis skystis?

Marius Pareščius pasidalino džiugia ir tuo pačiu komiška situacija. Savo „Facebook“ paskyroje jis patalpino nuotraukas, kuriose matomas į sulčių pakuotes supakuotas dezinfekantas.

Netyčia nepaskaitę etiketės, kas nors gali sumanyti ir atsigerti.  „Dezinfekato nebėra į ką fasuoti. Sulčių pakuotės 5L 29,99€ Norfa bazė“, – prie įrašo pridūrė M. Pereščius.

Karantinas – ne visiems suprantama sąvoka

Akyli skaitytojai taip pat užfiksavo ne tokius atsakingus miestiečius, kurie, nepaisant sudėtingos situacijos šalyje, nesilaiko nurodymų. Karantino metu, žmonės neturėtų būriuotis ar artimai bendrauti, taip mažindami tikimybę plisti koronavirusui.

Baikeriai prie Kauno marių / Skaitytojo nuotr.

„Karantinas“, kovo 27 d., 17 val., prie Kauno marių. Atsiprašau už kokybę – fotografuota pro automobilio langą ir prieš saulę“, – atsiųstą nuotrauką, kurioje matomas būrys motociklininkų, komentavo skaitytojas.

„Kiekvieną dieną taip būriuojasi. Ukmergės gatvė 14“, – apie karantino sąlygų nesilaikančius vaikus šnekėjo skaitytojas Juris.

Jaunimo susibūrimas Ukmergės gatvėje / Skaitytojo nuotr.

Švariau ir būti negali – svarbiausia operatoriaus priežiūra

Skaitytoja dalinosi šmaikščiu įrašu, kaip daugiabučių namų teritorijoje „Kauno švaros“ darbuotojas dezinfekuoja ir plauna konteinerius. Vaizdo įrašą pagyvina aplink darbuotoją lakstantis ir atliekamus darbus fiksuojantis operatorius.

„Kauno švara“ rūpinasi gyventojų saugumu“, –  vaizdo įrašą komentavo Sonata.

O štai kitas skaitytojas piktinosi, jog tokie ar panašūs darbai nėra atliekami prie jo namo sustatytiems konteineriams „Šiukšles neša visi, o dangčiai nevalomi ir nedezinfekuojami“, – piktinosi Jonas.

Nešvarus konteineris / Skaitytojo nuotr.

Pagirtinas kauniečių elgesys

Nors pasitaiko miestiečių, kurie nesupranta situacijos rimtumo, tačiau bendras miesto vaizdas atrodo pagirtinai. Skaitytojas Rokas užfiksavo miestą karantino metu ir pasidalino savo vaizdo įrašu. Mes džiugiai dalinamės jo užfiksuotais vaizdais, ir tikimės, jog miestas greitai atsigaus, o miestiečiai vėl galės nevaržomai džiaugtis pavasariu.

Parengta pagal portalo „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės narių informaciją.

[galerija kiek=”4″]

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA