Įsigaliojo nauja Verygos rekomendacija: bus ribojamas parduodamų kaukių ir dezinfekcinio skysčio kiekis | Kas vyksta Kaune

Įsigaliojo nauja Verygos rekomendacija: bus ribojamas parduodamų kaukių ir dezinfekcinio skysčio kiekis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo penktadienio, kovo 27 dienos įsigaliojo nauja sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos rekomendacija: riboti parduodamų medicininių kaukių ir dezinfekcinio skysčio kiekį vienam asmeniui vieno apsipirkimo metu.

„Atkreipiu dėmesį, kad įsigalioja nauja A. Verygos rekomendacija parduotuvėms parduoti vienam pirkėjui vieno apsipirkimo metu ne daugiau nei 50 medicininių kaukių, ne daugiau kaip 1 litrą dezinfekcinio skysčio“, – Vyriausybės konferencijoje pranešė Giedrius Surplys.

Kaip rašoma sveikatos apsaugos ministro, ekstremalios situacijos operacijų vadovo A. Verygos sprendime, siekiant užtikrinti koronaviruso infekcijos profilaktiką, tai yra, kad jai naudojamų medicininių kaukių bei dezinfekcinio skysčio pakaktų kuo daugiau gyventojų, parduotuvėms ir kitoms prekybos vietoms yra rekomenduojama:

vienam gyventojui vieno pirkimo metu parduoti ne daugiau kaip 50 medicininių kaukių;
ne daugiau kaip 1 taros vienetą arba, jei taros talpa mažesnė nei 1 litras, kelis taros vienetas, kurių bendra talpa ne didesnė kaip 1 litras dezinfekcinio skysčio.

Tokia rekomendacija pasirašyta ketvirtadienio vakarą. Ketvirtadienį A. Veryga spaudos konferencijoje sureagavo ir į kainų didėjimą bei kai kurių perpardavėjų veiksmus:

„Kainų kilimą vienareikšmiškai blogai vertinu ir tikiuosi, kad tai bus reta išimtis. Nors tokius reiškinius mes matome tiek su rankų dezinfekciniu skysčiumi, tiek kaukėmis. Vakar sakiau, kad viena visuomenės dalis mobilizuojasi, pakeičia savo gamybą ir pradeda gaminti, siūti kaukes, ieško būdų, kaip paremti medikus, kiti užsiima spekuliacijomis ir bando tą pagrįsti išaugusiomis žaliavų kainomis ar kaštais.

Tą sudėtinga yra patikrinti, bet, matyt, dėl to ir yra rengiamos įstatymo pataisos, kad suteiktume valstybei įrankius, reaguojant į tokias situacijas, kad ji būtų suvaldoma. Turėkime galvoje, kad tokioje krizėje ir gyventojų pajamos mažėja ir šitame fone augančios kainos gali būti pražūtingos“, – teigė jis.

Delfi primena, kad Vyriausybė trečiadienio posėdyje pritarė teisei, esant būtinybei, reguliuoti būtinųjų prekių kainas. Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad teise Vyriausybei reguliuoti būtiniausių prekių ir paslaugų kainas galėtų būti pasinaudota tik pačiu blogiausiu atveju.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA