Sostinėje pradėjus dezinfekuoti gatves, Kaunas priemonių imtis kol kas neketina | Kas vyksta Kaune

Sostinėje pradėjus dezinfekuoti gatves, Kaunas priemonių imtis kol kas neketina

BNS 2020/03/27 18:48
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vilniaus savivaldybė penktadienį pranešė pradedanti dezinfekuoti sostinės gatves. Kauno ir Klaipėdos valdžia sako, kad svarstys tokias priemones, tačiau šiuose miestuose sprendimai dar nepriimti.

Anot Vilniaus savivaldybės, siekiant stabdyti koronaviruso plitimą, jos įmonė „Grinda“ dezinfekuos ne tik viešąsias erdves, bet ir gatves. Tai bus daroma miesto centre, kur kertasi didžiausi transporto ir pėsčiųjų srautai, bei vadinamuose „miegamuosiuose“ rajonuose.

Dezinfekcija bus vykdoma chemine medžiaga – hipochloritu su aktyviuoju chloru, naudojamu ir maisto pramonės įmonėse, geriamo vandens stotyse, bendro naudojimo patalpų dezinfekavimui.

„Šiandien Vilniuje gatves plaus keturios specialiosios mašinos. Dvi iš jų dirbs centrinėje miesto dalyje ir Naujamiestyje, o kitos periodiškai kursuos Šeškinėje ir Senamiestyje. Pirmiausia gatvės bus nuplaunamos vandeniu, o tada drėkinamos dezinfekciniu skysčiu“, – teigia savivaldybė.

Papildomai dirbs ir 2 mašinos, pritaikytos darbui ant takelių ir šaligatvių. Jos dezinfekuos Vingio parko ir Bernardinų sodo takus, suolelius, vaikų žaidimų aikšteles, šiukšliadėžes.

Gatvės bus plaunamos dienomis, nes naktį sąlygos darbams nėra palankios dėl besilaikančios neigiamos temperatūros. Savivaldybė pabrėžia, kad viešųjų erdvių dezinfekcija svarbi, nes vis dar yra karantino nesilaikančių asmenų, kurie gali platinti virusą.

Kaunas ir Klaipėda dar palauks

Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Paulius Keras sako, kad Kaunas kol kas dezinfekcijos nesiims.

„Šiandieninėje situacijoje kol kas nematome pagrindo gatvių dezinfekavimui, tačiau nuolat kreipiame dėmesį į visus visuomenės sveikatos specialistų, medikų patarimus ir rekomendacijas, teikiamas visos šalies mastu. Jei tik bus nuspręsta imtis tokių priemonių, būsime pasirengę tai nedelsiant pradėti Kaune“, – BNS tvirtino P. Keras.

Klaipėdos savivaldybė skelbė praeitą savaitę įsigijusi keturias gatvių ir šaligatvių valymo mašinas, kuriomis siurbia, plauna dulkes, bet gatvių ir šaligatvių kol kas dar taip pat nedezinfekuos.

„Klausimus dėl dezinfekavimo planuojama spręsti kitą savaitę. Šiuo metu didžiausios pastangos yra nukreipiamos į keltus, jūrų uostą“, – BNS sakė Klaipėdos savivaldybės viešųjų ryšių specialistė Aušra Lukauskienė.

Dezinfekuoti gatves nuo penktadienio nuspręsta ir Ukmergėje, po to, kai čia dėl išplitusio koronaviruso imta svarstyti griežtesnių apribojimų galimybė.

Lietuvoje patvirtinti 345 užsikrėtimo COVID-19 atvejai, penki žmonės mirė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA