Panevėžio ligoninės direktorius: paskutinis mirusiojo testas dėl koronaviruso buvo neigiamas | Kas vyksta Kaune

Panevėžio ligoninės direktorius: paskutinis mirusiojo testas dėl koronaviruso buvo neigiamas

delfi.lt 2020/03/26 14:16
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad Lietuvoje patvirtintas 4-as mirties nuo koronaviruso atvejis. Asmuo mirė Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, ketvirtadienį įstaigos vadovas Arvydas Skorupskas plačiau papasakojo apie netektį.

Nuotolinėje spaudos konferencijoje A. Skorupskas sakė, kad paciento paskutinis tyrimas, kuris buvo atliktas kovo 24 dieną dėl koronaviruso, buvo neigiamas. Tačiau neužteko medikų pastangų gyvybę išgelbėti.

„Titaniškų pastangų neužteko, mūsų pacientas mirė po 40 minučių intensyvios reanimacijos“, – sakė A. Skorupskas.

Įstaigos vadovas prašė neklausinėti apie velionio gretutines ligas, ligos eiga ir simptomus. Taip pageidavo artimieji.

A. Skorupskas perdavė savo ir medikų užuojautą velionio šeimai, artimiesiems, draugams.

A. Skorupska sakė, kad siekiant išgelbėti paciento gyvybę, medikai išnaudojo visas galimybes. „Deja, medicina kartais negailestinga ir to nepakanka“, – sakė įstaigos vadovas.

A. Skorupskas pateikė informaciją apie Panevėžio ligoninėje gydomus pacientus. Ši įstaiga – viena iš 5 Lietuvoje, kurioje gydomi koronavirusu užsikrėtę pacientai (kitos – Kauno klinikinė ligoninė, Santaros klinikos, Respublikinė Šiaulių ligoninė, Klaipėdos universitetinė ligoninė).

Šiuo metu Respublikinėje Panevežio ligoninėje dėl koronaviruso gydomi 5 pacientai. 8 pacientai gydomi ambulatoriškai, t. y. izoliavusis namuose.

Šiuo metu dar laukiama 10 pacientų tyrimų rezultatų.

Įstaigos vadovas sakė, kad šiuo metu sunkumų dėl gydymo nėra, visų pacientų būklė nėra sudėtinga.

Panevėžio ligoninėje nuo koronaviruso miręs asmuo buvo buvo gydytas nuo kovo 12 d. Mirusysis priklausė rizikos grupei.

Pacientas į ligoninę paguldytas prieš daugiau nei 2 savaites, jis į įstaigą kreipėsi grįžęs iš Pietų Afrikos Respublikos, jo būklė buvo sunki, nors praėjusią savaitę ligoninės atstovas sakė, kad paciento būklė gera, jis galėtų būti išleidžiamas namo.

Visgi trečiadienį 11 val. vyras mirė.

Kaip anksčiau informavo Panevėžio ligoninė, pacientas sirgo gretutinėmis lėtinėmis ligomis. .

Į ligoninę vyras buvo paguldytas anksčiau dėl kitų negalavimų, jam koronavirusas diagnozuotas esant ligoninėje. Dėl to privalomai karantinuotis išsiųstas 51 asmuo iš ligoninės personalo, didžioji dalis – medikų. Po pirmų tyrimų jiems koroanviruso infekcija nenustatyta, rašė BNS.

Anot V. Riaubiškio, personalui pakartotiniai tyrimai bus pradedami nuo ketvirtadienio ir, jeigu jie bus neigiami, medikai galės grįžti į darbą.

Šalyje paskelbus dviejų savaičių karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, jei yra galimybė, dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus reikia kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA