Koronavirusas diagnozuotas Kauno rajono greitosios pagalbos medikui | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas diagnozuotas Kauno rajono greitosios pagalbos medikui

BNS 2020/03/26 08:44
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vienam iš Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties medikų nustačius naująjį koronavirusą, šiuo metu saviizoliacijoje yra šeši šios stoties medikai.

Kaip skelbia „Kauno diena“, stoties direktorė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė patvirtino, kad „COVID-19“ nustatytas vienam stoties medikų: „Tai yra mūsų įstaigoje dirbantis paramedikas, jis yra medicinos universiteto studentas ir šiuo metu atliko internatūrą Ukmergės ligoninėje.“

Pasak direktorės, minėtas paramedikas buvo kontaktavęs su susirgusia Ukmergės gydytoja, todėl jis buvo nušalintas nuo darbo ir laikėsi saviizolacijos. „Jam nepasireiškė jokių ligos simptomų. Ir šiam darbuotojui buvo atliktas testas, jau būnant saviizoliazijoje. Kitą dieną gavome teigiamą testo atsakymą”, – sakė N. Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Dėl kontaktų su kolega nušalinti šeši greitosios pagalbos stoties darbuotojai, keturių tyrimas buvo neigiamas, dar dviejų tyrimo rezultatų laukiama. Pasak direktorės, stoties darbas nesutriko. Stotyje dirba 64 darbuotojai, įskaitant ir nemedicininės srities personalą.

Šiuo metu Lietuvoje nustatyti 290 ligos atvejai, keturi žmonės mirė, 1 ligonis – pasveiko. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA