S.Skvernelis paskelbė, kad Velykos Lietuvoje šiais metais bus kitokios | Kas vyksta Kaune

S.Skvernelis paskelbė, kad Velykos Lietuvoje šiais metais bus kitokios

BNS 2020/03/25 17:51
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vyriausybei iki balandžio 13-osios pratęsus karantiną, premjeras Saulius Skvernelis ragina į šį laiką patenkančias Velykas šiemet sutikti namuose, jei norime jas su artimaisiais švęsti „ir kitais metais“.

„Jei mes norime sutikti su savo artimaisiais Velykas ir kitais, ir dar kitais metais, ir dar po penkerių metų, tai gal šitos Velykos tegul būna kitokios – namuose, su savo artimaisiais, su savo šeimos nariais, be judėjimo, be važinėjimo po Lietuvą. Nes tokiu būdu mes galime neturėti kitų Velykų“, – Vyriausybėje žurnalistams sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis pabrėžia, kad siaučiant koronavirusui turėjo pasikeisti ir tikinčiųjų ritualai, katalikų Bažnyčios dvasininkai laiko mišias žmonėms neinant į bažnyčią, tad taip turėtų būti ir Velykų metu.

„Manau, kad bus aukojamos mišios, jos bus transliuojamos, bet be žmonių. Turime iškentėti, turime pagalvoti apie savo tėvus, vaikus, apie kiekvieną iš mūsų. Ir šios Velykos Lietuvoje tikrai bus kitokios, nei įprasta. Bet dar kartą noriu paprašyti, kad jos būtų kitokios dėl bendro tikslo, kad galėtumėme ateityje turėti dar ne vieną tiek šeimos, tiek valstybės, tiek religinę šventę“, – kalbėjo jis.

Velykos šiemet švenčiamos balandžio 12 dieną, antroji Velykų diena, taip pat ir nedarbo diena – balandžio 13-oji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA