Seime užfiksuotas koronaviruso atvejis (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Seime užfiksuotas koronaviruso atvejis (atnaujinta)

BNS 2020/03/25 13:37
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Koronavirusas patvirtintas vienai Seimo kanceliarijos darbuotojai, trečiadienį pranešė parlamentas.

„Mane informavo, kad žmogus bendravo su labai ribotu skaičiumi kitų žmonių, t. y. nėra tikimybės, kad būtų išplitę daugiau. Dabar duoda užduotis išsiaiškinti, su kuo bendravo, taip pat, su kuo toliau bendravo kontaktavusieji“, – BNS sakė Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė.

Seimo pirmininko pavaduotoja teigė, kad infekcija užsikrėtė, jos žiniomis, asmeninėje kelionėje buvusi darbuotoja.

Anot R. Baškienės, iš užsienio darbuotoja grįžo kovo 10–11 dienomis, buvo atėjusi į darbą per plenarinius posėdžius kovo 17 dieną.

„Kovo 17 dieną buvo posėdžių diena, ir ji buvo darbe, ji kontaktavo ir su Seimo nariu, čia susirūpinimas didžiulis. Šiuo atveju, manau, nebuvo pakankamai pagalvota, kad grįžus iš kelionės tikrai reikėjo visas keturiolika dienų nedalyvauti posėdžiuose“, – sakė R. Baškienė.

„Keturiolikos dienų saviizoliacijos dienų laikotarpis buvo nepanaudos ir tai rodo, kad kiekvienas turime būti labai atsakingi“, – pažymėjo parlamento vicepirmininkė.

Pasak Seimo pranešimo, kanceliarija yra nustačiusi darbuotojo, galėjusio kelti ligos platinimo pavojų, kontaktus Seimo rūmuose, jų yra keletas.

Asmenys, kurie turėjo kontaktų su šiuo darbuotoju, taip pat tam tikromis dienomis dirbo viename Seimo rūmų aukšte ir galimai naudojosi bendrosiomis patalpomis, bus informuoti asmeniškai.

Pranešime teigiama, kad šiuo metu Seimo komitetų, komisijų posėdžiai ir Seimo kanceliarijos darbas, kiek įmanoma, organizuojami nuotoliniu būdu, to bus laikomasi ir toliau.

Kitą antradienį Seime vyks plenariniai posėdžiai, bet Seimo nariai į salę turės ateiti tik balsuoti, o įstatymų projektų pateikimus, svarstymus galės stebėti iš savo kabinetų.

Šiuo metu Lietuvoje patvirtinti 255 susirgimo koronavirusu atvejai, trys žmonės mirė, pasveiko – 1. Sekti sergamumo Lietuvoje statistiką galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA