Nauji koronaviruso susirgimai Rukloje: NATO bataliono karius gydys karo medikai | Kas vyksta Kaune

Nauji koronaviruso susirgimai Rukloje: NATO bataliono karius gydys karo medikai

Asociatyvi / KAM nuotr.

Kovo 24 d. nustatyti dar keletas naujų COVID-19 susirgimo atvejų Rukloje dislokuotiems NATO priešakinių pajėgų bataliono kariams. Susirgę sąjungininkų kariai yra gydomi specialiai tam skirtoje patalpoje karinėje teritorijoje, kur juos prižiūri karo medikai. Ten pat buvo imami ir mėginiai viruso tyrimams.

„Iki šiol koronavirusas nustatytas aštuoniems bataliono kariams. Pirmasis atvejis buvo savaitgalį, dar septyni atvejai patvirtinti antradienį“, – BNS sakė krašto apsaugos ministro patarėja Vita Ramanauskaitė.

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai, savaitgalį susirgęs karys ir dar keturi olandų kariai, kuriems pasireiškė ligos požymiai vakar, jų vadovybės sprendimu, buvo išskraidinti į Nyderlandus. Pasak NATO pajėgų atstovų, šie užsienio kariai buvo išskraidinti gydytis savo šalyje taip tausojant Lietuvos medicinos pajėgumus.

Lietuvos kariuomenė kartu su sąjungininkų dislokuotais kariais ir toliau naudoja visas saugumo priemones viruso plitimui užkardyti. Kontaktą su sergančiais galimai turėję asmenys yra izoliuoti, laikomasi visų karantino reikalavimų. Lietuvos kariuomenė palaiko nuolatinį kontaktą su sąjungininkais dėl galimos pagalbos ar paramos.

NATO priešakinių pajėgų batalionas išlieka kertiniu NATO atgrasymo ir gynybos užtikrinimo elementu rytiniame Aljanso pakraštyje. Karinė veikla toliau vykdoma, tačiau tai daroma skiriant didelį dėmesį karių saugumui ir sveikatai.

Šiuo metu Lietuvoje nustatyti 203 ligos atvejai, 1 ligonis mirė ir 1 – pasveiko. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA