Lietuvoje patvirtinti 8 nauji koronaviruso atvejai | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje patvirtinti 8 nauji koronaviruso atvejai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje patvirtinta jau 187 koronaviruso atvejai, savo svetainėje skelbia Sveikatos apsaugos ministerija. Tai reiškia, kad nuo nakties patvirtinti dar 8 nauji atvejai.

Iki šiol Lietuvoje iš viso ištirta 2734 ėminių dėl įtariamo koronaviruso. Per vakar dieną ištirta: 373 ėminai.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas antradienio rytą informavo apie 3 naujus koronaviruso atvejus uostamiestyje.

„Pasitinkame dieną su 3 naujai identifikuotais COVID-19 atvejais, dviem iš jų tai nustatyta mobiliajame punkte ir jie tikėtina gydysis saviizoliacijoje, vienas pacientas bus gydomas KUL. Beje, vienam iš tyrimo rezultatų dar tebelaukiančiam pacientui atlikta ekstrinė operacija, tačiau tai ne iš „sunkiųjų ar labai sudėtingųjų“ ir ji pavyko sėkmingai, nors rizikos faktorius vertinamas rimtai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo V. Grubliauskas.

Daugiau informacijos dėl naujojo koronaviruso galima teirautis:

– Karštąja koronaviruso linija tel. 1808 (pasireiškus gripui būdingiems ligos simptomams – karščiavimui, kosuliui, gerklės skausmui ar apsunkintam kvėpavimui – po kelionės į užsienio šalis ar po kontakto su tikėtinu koronaviruso nešiotoju; norint pasikonsultuoti, kilus klausimų) – visą parą, visoje Lietuvoje, nemokamai;

– Nacionalinio visuomenės sveikatos centro karštąja linija tel. +370 618 79984 ir +370 616 94562 (visą parą);

– elektroniniu paštu koronavirusas@sam.lt.

Šiuo metu Lietuvoje nustatyti 187 ligos atvejai, 1 ligonis mirė ir 1 – pasveiko. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA