Lietuvoje – antra mirtis nuo koronaviruso (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje – antra mirtis nuo koronaviruso (papildyta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) su liūdesiu praneša, kad šį vakarą Santaros klinikose mirė antroji koronaviruso infekcijos auka. Moteris priklausė rizikos grupei. Reiškiame nuoširdžią užuojautą artimiesiems.

Visuomenės informavimo grupė skelbia, kad detalesnė informacija renkama, ji bus pateikta vėliau.

Primename, kad Lietuvoje antradienį nustatyti dar šeši nauji koronaviruso atvejai, bendras užsikrėtusiųjų skaičius, SAM duomenimis, išaugo iki 209.

Anot ministerijos, visi nauji atvejai nustatyti Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, mėginiai į ją pristatyti iš mobiliųjų punktų.

Dėl šių atvejų bus vykdomi epidemiologiniai tyrimai. Ministerija ragina žmones maksimaliai vengti susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai.

Be kita ko, ministerija primena, kad pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Papildyta 21.53 val.

SAM prieš 22 val. išplatintame pranešime patikslino, kad šį vakarą Santaros klinikose mirusi antroji koronaviruso infekcijos auka – devyniasdešimtmetė moteris.

Pacientė kovo 16 dieną buvo išrašyta iš Ukmergės ligoninės. Dėl karščiavimo, bendro silpnumo kovo 23 dieną ji atvežta į Santaros klinikas. Atlikus tyrimus, moteriai nustatytas koronavirusas, ji gydyta intensyvios terapijos skyriuje.

„Labai liūdna, kad mirtys nuo koronaviruso infekcijos neaplenkė ir Lietuvos. Nuoširdžiai užjaučiame moters šeimą ir artimuosius“, – sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pirmasis koronavirusu COVID-19 užsikrėtęs žmogus šalyje mirė praėjusį penktadienį Ukmergės ligoninėje, kur galėjo ir užsikrėsti infekcija.

BNS primena, kad Vilniaus apskrities policija dėl Ukmergės ligoninėje išplitusio koronaviruso yra pradėjusi tyrimą, taip pat tyrimas pradėtas ir mirusios garbaus amžiaus moters mirties priežasčiai nustatyti.

Dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, kai dėl to liga išplito, gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Lietuvoje iš viso yra patvirtinti 209 koronaviruso atvejai, du žmonės mirė. Moteris, kuriai pirmai vasario pabaigoje buvo diagnozuota infekcija, yra pasveikusi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA