Į posėdį – su kaukėmis: Kauno valdininkai spręs svarbiausius miesto klausimus | Kas vyksta Kaune

Į posėdį – su kaukėmis: Kauno valdininkai spręs svarbiausius miesto klausimus

BNS 2020/03/24 08:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybės taryba antradienį rinksis į tarybos posėdį spręsti būtiniausių klausimų. Tuo metu savivaldybės opozicija kritikuoja tokį sprendimą ir ragina laikytis karantino sąlygų.

Nors šalyje paskelbtas karantinas, valdančiųjų atstovai sako neturintys kito pasirinkimo, nes galimybė posėdžiauti per atstumą nenumatyta teisiškai.

„Turėjome viltį, kad galbūt galėsime daryti nuotoliniu būdu, nes mūsų sistemos leidžia pilnai identifikuoti asmenį ir visos techninės galimybės tiek identifikuoti, tiek skandžiai pravesti posėdį pagal reglamentą yra. Bet mes pagal įstatymą negalime to daryti, nes jeigu klausimas nesusijęs su ekstremalia situacija, jis turi būti sprendžiamas fiziškai“, – BNS sakė Kauno vicemeras, „Vieningo Kauno“ atstovas Mantas Jurgutis.

Pasak jo, politikai rinksis svarstyti tik tų klausimų, kurių neįmanoma atidėti: vietoj numatytų 60, bus svarstoma 15 klausimų, kuriems priimti yra numatyti griežti terminai.

„Visi sprendimai yra būtinieji, jų palikta 15 darbotvarkėje“, – sakė jis.

Dėl sprendimo rengti tarybos posėdį valdančiuosius kritikuoja opozicijoje esantys konservatoriai, raginantys miesto vadovus atidėti posėdį iki karantino pabaigos.

„Deja, tokiu metu miesto meras nusprendė ne tik, kad į darbotvarkę neįtraukti nei vieno klausimo dėl pagalbos medikams, miesto gyventojams ir verslui šiuo sudėtingu metu, bet ir organizuoja jį kaip įprasta, fiziškai susirenkant savivaldybėje“, – teigia Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė taryboje Jurgita Šiugždinienė.

„Turime labai aiškius Vyriausybės sprendimus dėl susibūrimų organizavimo šiuo metu ir labai apmaudu, kad jų nepaisome taip demonstruodami blogą pavyzdį visuomenei. Visi suprantame, kad tai kelia grėsmę ne tik posėdžio dalyviams, bet ir visuomenei“, – teigia ji.

Politikė kreipėsi į miesto vadovus, ragindama posėdį vykdyti nuotoliniu būdu, o jame svarstyti tik su ekstremaliąja situacija susijusius klausimus.

Karantinas dėl koronaviruso grėsmės šalyje paskelbtas praėjusį pirmadienį, kol kas numatyta, kad jis truks iki kovo 30 dienos.

Šią savaitę į posėdį rinktis planuoja ir Raseinių rajono taryba. Savivaldybės puslapyje skelbiama, jog savivaldybė neturi techninių priemonių, kurios leistų posėdį organizuoti nuotoliniu būdu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA