Koronaviruso dienoraštis Kaune #1 | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso dienoraštis Kaune #1

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Be begalės aktualių naujienų, kurias šiandien paskelbėme #koronavirusas, yra ir tokių, kurios dėl laiko stokos apžvelgtos nebuvo, tačiau apie jas informuoja „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės skaitytojai.

Jie pastebi dalykus mieste, kurie vyksta, domisi klausimais, kuriais dėl didelio apkrovimo negalime specialiai pasidomėti, todėl sugalvojome pagal galimybes dalintis „Koronaviruso dienoraščiu Kaune“, kurį rengsime, kol matysime tokį poreikį. Jame dalinsimės ta informacija, kuria dalinasi kauniečiai, kuri yra nebūtinai pati svarbiausia, bet kauniečiai atkreipia į tai dėmesį.

Valstiečių-žaliųjų (gandrų) reklama pašto dėžutėse

Kaunietis klausia, ar normalu tokiu metu, karantino laikotarpiu į pašto dėžutes „spaminti“ gandrų partijos reklamą, kuri skelbia apie 10 pokyčių nuo naujo Seimo pradžios.

„Tokiu metu mėtyti kalendorius į pašto dėžutes? Geriau apsaugines kaukes siųstų, kurių niekur nėra įsigyti“, – teigia kaunietis.

Kauniečių pašto dėžutėse – žaliųjų reklama / Skaitytojų nuotr.

Kaukės

„Prašau pasidalinti info, kad galima įsigyti kaukių iš Vokietijos sandėlio – 100 vienetų už 41 eurą, o ne už 125. Negalima naudotis žmonių panika ir daryti iš to biznį. Aš pats verslauju, bet dabar karantino sąlygomis tai yra amoralu“, – perduoda skaitytojas.

Kaunietė pastebi, kad atsiranda vis daugiau iniciatyvų, kuriomis siekiama padėti vieni kitiems.

Kaukės / Skaitytojų nuotr.

„Turim nuostabią pareigūnę Ivetą Sutkutę, kuri su savo mama Kristina Mockiene rūpinasi kolegomis – Patrulių rinktinės pareigūnais ir jiems siuva daugkartinio naudojimo namų gamybos apsaugines kaukes.

Mes, Kauno pareigūnai aprūpinti esame visomis spec. priemonėmis, tačiau jeigu jos pasibaigs, šios šaunios moterys sugalvojo idėją ir pasiuvo kolegoms kaukių. Manau, tai labai gražus poelgis, nes moterys atlygio už kaukes neima, tai viskas dėl pareigūnų sveikatos“, – rašo kaunietė.

Kita skaitytoja teiraujasi, kad „gal žinote, kur Kaune galima įsigyti kaukių? Kažkaip aktualu, niekur nerašoma, ar niekam neiškilo klausimas?“. Jei žinote, kur kauniečiai gali įsigyti kaukių, dalinkitės komentaruose.

Maitinimo įstaigos „Čili“ vadovo specialus pranešimas

Nuolatinis skaitytojas siunčia nuotraukas ir rašo: „Iš serijos „Atspėk kiek klaidų“. Užfiksavau Varnių gatvėje esančioje „Hyper Rimi“ parduotuvėje“.

Skelbimas dėl baisaus koronaviruso – Skaitytojų nuotr.

Pažiūrėkite, kokios eilės buvo ryte parduotuvėse

„Sveiki, pažiūrėkit kokios eilės parduotuvėse! Kiek žmonių, eilės iki tualetų, žmonės be kaukių, nesisaugo, nesilaiko atstumo, lenda prie veido. Baisu kas darosi Lietuvoje, nevaldoma situacija su prekybos centrais! 95% žmonių parduotuvėje, kurie patenka į didžiausią rizikos grupę – tai yra senoliai.

Ėjau į parduotuvę būtinų prekių tikėdamasi, kad ten bus įleidžiama po kelis, susirinkau ką reikėjo ir bėgau iš ten“, – pasakoja V. Krėvės prospekto „Maxima“ parduotuvėje apsilankiusi kaunietė ir siunčia nuotrauką.

Eilės parduotuvėse – Skaitytojų nuotr.

Nekokybiška autobusų dezinfekcija Kaune

„Teigiama, jog visas viešasis transportas Kauno mieste dezinfekuojamas, bet šiandien va ką radau Kaune, 39-ojo maršruto autobuse. Tai kaip juos dezinfekuoja, jei dulkių toks sluoksnis“, – retoriškai klausia kaunietė.

Siūloma linksmesnė antraštė be koronaviruso

Skaitytojas, atsiuntęs nuotrauką prašo, kad sukurtume šiai nuotraukai linksmesnę antraštę. Labai linksma nesigauna, nebent „Kačiukai prie neveikiančios kebabinės irgi laukia karantino pabaigos“.

Kačiukai ir kebabinė / Skaitytojų nuotr.

Ir pabaigai. Kaunietis įspėja, kad Lietuvoje turėtų būti įvestas pats griežčiausias karantinas.

„Turėtumėte parašyti straipsnį, kad Lietuvoje reikėtų įvesti visišką „Lockdowną“. Anksčiau ar vėliau įves, čia tik švaisto laiką ir žaidžia žmonių likimais. Ar norime sekti Italijos pavyzdžiu?

Karantinas Lietuvoje nieko negelbėja: parduotuvės pilnos žmonių, darbdaviai verčia eiti į darbą, nes nuotoliniu būdu galimybės dirbti nėra. Manau privalote tokį straipsnį parašyti, ir ne vieną, kad Lietuva greičiau susiimtų“.

Parengta pagal portalo „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės narių informaciją

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA