Tragedija Kauno centre: nuo Nemuno krantinės nulėkęs žmogus neišgyveno | Kas vyksta Kaune

Tragedija Kauno centre: nuo Nemuno krantinės nulėkęs žmogus neišgyveno

Skaitytojų nuotr.

Antradienio popietę kauniečiai didelį specialiųjų tarnybų sujudimą pastebėjo Nemuno krantinėje, ties S. Daukanto tiltu. Pirminiais duomenimis, gelbėtojai iš vandens traukė dviratininką – deja, žmogui įvykio vietoje konstatuota mirtis.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ apie 14.30 val. pasakojo nelaimės liudininkai, Karaliaus Mindaugo prospekte ties „Circle K“ degaline sugužėjo bent trys policijos ekipažai bei dvi ugniagesių brigados, prisistatė ir greitoji medicinos pagalba.

„Manau, prie S. Daukanto tilto vėl kažkas įkrito į vandenį. Gaisrininkai su valtimis, policija, greitoji“, – matytą vaizdą nupasakojo vienas skaitytojas.

[galerija kiek=”4″]

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad 14.19 val. gautas pranešimas apie vandens paviršiuje pastebėtą žmogų su dviračiu. Į nelaimės vietą išsiųstos visos specialiosios tarnybos, daugiau detalių pareigūnai kol kas pateikti negalėjo.

Susisiekus su Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus specialistu, šis patvirtino, kad nuo krantinės nukrito asmuo su dviračiu. Tiesa, neaišku, ar žmogus nesuvaldęs dviračio nuvažiavo būdamas sąmoningas, ar jam sušlubavo sveikata.

Gelbėtojai ištraukė asmenį, tačiau jis buvo be gyvybės požymių – šis momentas užfiksuotas ir portalą pasiekusioje vaizdo medžiagoje. Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja patvirtino, kad dviratininkui konstatuota mirtis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad rekonstruojant krantinės pėsčiųjų ir dviračių taką, viena nelaimė čia jau nutiko praėjusių metų vasarą. Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, incidentas užfiksuotas liepos 13-osios vakarą.

Pagal pranešimą, 1976 m. gimusi moteris dviračiu nuvažiavo nuo krantinės ir susižeidė. Ugniagesiai tąkart ją iškėlė pasinaudoję ištraukiamosiomis kopėčiomis ir perdavė medikams.

Daug diskusijų atnaujinus krantinę sukėlė sprendimas panaikinti metalinius turėklus. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pernai spalį aiškino, kad daugelyje Europos miestų, taip pat ir Vilniuje, krantinės paprastai būna be atitvarų, tad pasekta didmiesčių pavyzdžiu.

„Kol kas taip ir planuojame palikti, tačiau situaciją stebėsime, įsiklausysime į kauniečių nuomonę ir jeigu matysime poreikį, ieškosime vizualiai patrauklaus sprendimo“, – kalbėjo A. Pakalniškis, o galimybė sumontuoti atitvarus iki šiol taip ir liko rezerve.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA