Savaitgalį netikėtai mirė Kauno LEZ akcininkas ir valdybos narys W. G. Sternas | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį netikėtai mirė Kauno LEZ akcininkas ir valdybos narys W. G. Sternas

D. Biržiečio, A. Karaliaus nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Pirmadienį „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė liūdna žinia – Londone eidamas 85-uosius metus mirė vienas pagrindinių Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovės akcininkų ir valdybos narys Williamas George’as Sternas. Žinomas architektas Audrys Karalius pranešė, kad verslininko gyvybę pasiglemžė pasaulyje dabar siaučianti koronaviruso (COVID-19) infekcija, tačiau ši informacija kol kas nepatvirtinta.

„Kaip ką tik sužinota, Londone mirė Kauno laisvosios ekonominės zonos vadovas, Kauno LEZ valdybos pirmininkas William George Stern (1935-2020)“, – savo „Facebook“ paskyroje pirmadienio popietę paskelbė A. Karalius, kurio biuras, portalo žiniomis, projektavo Kauno LEZ pirmuosius sandėlius.

W. G. Sternas, pridūrė A. Karalius, buvo pagrindinis 20 metų tarp Kauno ir Karmėlavos oro uosto veikiančios Kauno LEZ valdymo bendrovės akcininkas, ideologas ir futuristas.

„Beje, praeitą rudenį po sunkios ligos mirė W. G. Sterno dešinioji ranka, antrasis akcininkas Freddy Opsomeris iš Belgijos“, – socialiniame tinkle dėstė architektas.

Kauno LEZ pardavimo vadybininkė Ula Giniotytė „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad W. G. Sternas šį pasaulį apleido šeštadienį, kovo 21 d. Oficialioje įmonės žinutėje nurodoma velionį iki paskutinių dienų buvus aktyviu ir įsitraukusiu verslo dalyviu.

U. Giniotytė informavo, kad įmonė neturi žinių apie G. W. Sterno mirties priežastis, o šiuo metu aktyviai bendrauja su verslininko šeima dėl gedulo ir paramos.

Bendrovės pardavimo vadybininkė patikino, kad netikėta netektis Kauno LEZ veiklos niekaip nepakeis. „Dirbsime įprastu ritmu, kiek jis gali būti įprastas dėl karantino. Valdyboje pasikeis atstovavimas, tačiau tai yra natūrali įmonė raida“, – sakė U. Giniotytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA