Alytuje – pirmasis koronaviruso atvejis: ligonis aktyviai bendravo su kitais | Kas vyksta Kaune

Alytuje – pirmasis koronaviruso atvejis: ligonis aktyviai bendravo su kitais

DELFI nuotr.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad Alytuje yra užfiksuotas pirmasis kornaviruso atvejis.

„Deja, turiu pranešti, kad turime pirmąjį koronaviruso atvejį Alytuje. Šiuo metu jis – patikimose Vilniaus medikų rankose. Iki tol, panašu, aktyviai bendravo su kitais alytiškiai. Labai aktyviai. Pasijutęs blogai, iš karto buvo išvežtas į Vilnių. Mūsų gydymo įstaigose nesilankė. Kol kas žinau tik tiek“, – socialiniame tinkle rašė meras.

N. Cesiulis stebėjosi, kad dar ne visi miestiečiai supranta, ką reiškia karantinas.

„Dar kartą nuoširdžiai visų prašau – sustokime, kad susitiktume dar kartą. Vis dar matau gatvėse, parkuose, prekybos centruose būrius žmonių. Nejaugi sunku suprasti, ką reiškia KARANTINAS? Vienintelis dalykas, kurį mes visi galime padaryti – apriboti keliones, pramogas, dirbti nuotoliniu būdu. Jeigu kažkur kažko reikia – paklauskime savęs, ar tikrai būtina. Ir nemeluokime nei sau, nei kitiems“, – „Facebook“ rašė Alytaus miesto meras.

Šiuo metu Lietuvoje nustatyti 154 ligos atvejai, 1 ligonis mirė ir 1 – pasveiko. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia.

„Per vakar dieną yra ištirti 278 ėminiai, iš jų 40 naujų teigiamų atvejų nustatyta, šiuo metu Lietuvoj turime nustatytus 154 atvejus iš viso“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA