Susisiekimo ministras: lietuvių pargabenimo skrydžiai turėtų vykti iki penktadienio | Kas vyksta Kaune

Susisiekimo ministras: lietuvių pargabenimo skrydžiai turėtų vykti iki penktadienio

BNS 2020/03/23 08:45
Asociatyvi / P. Grigaliūno nuotr.

Per koronaviruso krizę piliečių pargabenimui į Lietuvą skirti skrydžiai turėtų vykti iki šio penktadienio, sako susisiekimo ministras.

„Paskutiniai skrydžiai organizuojami 27-tą dieną ir šiandien aš pavedu savo specialistams nustoti organizuoti skrydžius. Informuosiu apie tai Vyriausybę, nes manau, kad tolesni skrydžiai priklausys nuo galimybių izoliacijos tų atvykusių Lietuvos piliečių. Nes mes matome, kad reikia vykdyti ne tiktai savanorišką, bet ir priverstinę izoliaciją“, – LRT radijui pirmadienio rytą kalbėjo Jaroslavas Narkevičius.

„Visi virusai, visi atvejai yra praktiškai išoriniai, atvykusiųjų asmenų, taigi dabar jau tai plinta plačiau. Be abejo, čia ne vien susisiekimo ministro sprendimas, tačiau siūlymas iš mano pusės toks bus“, – pridūrė jis.

Pasak jo, šiuo metu mokesčių mokėtojams piliečių gabenimas iš užsienio lėktuvais kainavo apie 10 tūkst. eurų, dar apie 50 tūkst. eurų – traukinio organizavimas, kol kas nėra duomenų apie galutines išlaidas už keltą.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė.

Šiuo metu Lietuvoje nustatyti 143 ligos atvejai, 1 ligonis mirė ir 1 – pasveiko. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA