Norvegijoje likusiems lietuviams – papildomas skrydis į Kauną | Kas vyksta Kaune

Norvegijoje likusiems lietuviams – papildomas skrydis į Kauną

BNS 2020/03/23 09:54
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Norvegijoje likusiems lietuviams trečiadienį organizuojamas papildomas užsakomasis skrydis iš Oslo į Kauną, pranešė Susisiekimo ministerija. Tuo tarpu šimtai lietuvių specialiais skrydžiais šiandien turėtų grįžti į Lietuvą iš Amsterdamo, Londono ir Paryžiaus.

Skrydis rengiamas trečiadienį, 13.30 val. Norvegijos laiku, lėktuvas Kaune turėtų leistis 16.50 val. Lietuvos laiku. Atgaliniu skrydžiu į Oslą bus suteikta galimybė išvykti Norvegijoje registruotiems Lietuvos piliečiams. Bilieto kaina asmeniui – 390 eurų.

Skrydį organizuoja Susisiekimo ministerija ir Lietuvos ambasada Norvegijoje, jį vykdys „DAT“ avialinijos. Bilietai į pirmąjį šios kompanijos reisą iš Oslo išparduoti greičiau nei per parą.

Grįš apie 360 lietuvių

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius BNS pirmadienio rytą sakė, kad skrydžiams iš Londono ir Amsterdamo visi bilietai jau išpirkti, šiais reisais grįš po 180 žmonių, skrydžiui iš Paryžiaus laisvų bilietų dar yra.

Vilniuje lėktuvo iš Londono laukiama apie pusę penkių vakaro, tuo metu lėktuvai iš Amsterdamo ir Paryžiaus sostinėje leisis apie aštuntą vakaro.

Specialūs reisai iš šių Europos sostinių vykdyti ir praėjusią savaitę.

Pirmadienį numatomi ir specialūs skrydžiai į Rygą iš Stambulo bei Tbilisio, jais gali pasinaudoti grįžti ir lietuviai.

Pasaulyje dėl naujojo koronaviruso plitimo atšaukiant vis daugiau skrydžių, užsienyje įstrigo apie 6 tūkst. Lietuvos piliečių – pastaruoju metu lietuviams organizuojami užsakomieji skrydžiai, keltų reisai, tad dalis jų jau grįžo namo.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žada netrukus paskelbti sprendimą, kad grįžusieji būtų izoliuoti specialiai savivaldybių paskirtose patalpose, nes ne visi paiso karantino reikalavimų namie ir gali platinti užkratą.

Šiuo metu Lietuvoje nustatyti 143 ligos atvejai, 1 ligonis mirė ir 1 – pasveiko. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA