Mobiliųjų patikros punktų darbo laiko trumpinimas Kaune atšauktas | Kas vyksta Kaune

Mobiliųjų patikros punktų darbo laiko trumpinimas Kaune atšauktas

BNS 2020/03/22 20:36
Kauno mobilus koronaviruso patikros punktas / R. Tenio nuotr.

Į Lietuvą sekmadienį atgabenant reagentus, skirtus 5 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso atlikti, Kauno ir Klaipėdos mobiliuosiuose patikros punktuose darbo laiko trumpinimas pirmadieniui atšauktas, pranešė Kauno greitosios medicinos pagalbos stotis.

„Kaunas yra prailgintas iki vakaro – nuo aštuonių ryto iki aštuonių vakaro. Laikai iki pietų jau užpildyti, popiet dar yra vietų“, – BNS sekmadienį sakė Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties, administruojančios Karštąją koronaviruso liniją 1808, direktorius Nerijus Mikelionis.

„Klaipėdoje punktas taip pat veiks visą dieną. Šiuo metu užpildyta šiek tiek iki pietų, laisvų vietų dar yra“, – pridūrė jis.

Kaip anksčiau sekmadienį BNS sakė Kauno ir Klaipėdos savivaldybių atstovai, miestuose veikiančių mobiliųjų koronaviruso patikros punktų darbo laiką sutrumpinti iki vidurdienio buvo nuspręsta dėl reagentų trūkumo.

Tačiau premjeras Saulius Skvernelis sekmadienio pavakarę pranešė, kad iš Belgijos pakilo Lietuvos kariuomenės transporto lėktuvas „Spartan“, kuris į Lietuvą atgabena reagentus 5 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso atlikti.

Trijų Vilniaus punktų veikla trumpinama nebuvo, juose laisvų vietų pirmadieniui, anot N. Mikelionio, dar „labai daug“.

Jis pabrėžia, kad į punktus vykti savavališkai negalima – būtina registracija, paskambinus į Karštąją liniją 1808.

Kaip BNS sekmadienio rytą sakė Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas, Lietuvoje likę 700 reagentų koronaviruso tyrimams, todėl gali būti tiriami ne visi ėminiai iš mobiliųjų koronaviruso patikros punktų.

Sekmadienio vakarą „Spartan“ lėktuvu atgabenus reagentų 5 tūkst. tyrimų, jų, anot V. Zimnicko, turėtų pakakti savaitei. Kitą penktadienį žadama atgabenti dar viena reagentų siunta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA