Lietuvoje skelbiama apie dar 24 naujus koronaviruso atvejus (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje skelbiama apie dar 24 naujus koronaviruso atvejus (papildyta)

delfi.lt / KAUNAS.KASVYKSTA.LT INF., DELFI 2020/03/22 15:47
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienį savo feisbuko paskyroje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas paskelbė apie užfiksuotus dar du koronaviruso atvejus mieste ir vieną Kretingos rajone. Netrukus Sveikatos ministerija, paskelbė, kad iš viso šiandien užfiksuoti nauji 24 atvejai.

„Po paskutiniųjų tyrimų žmonių, kuriems nustatytas COVID-19 virusas skaičius nepaliaujamai auga ir šiandien fiksuoti dar trys naujo atvejai, du iš kurių klaipėdiečiai ir vienas iš Kretingos raj. KUL šiuo metu gydomi 18 ligonių, turinčiųjų šią infekciją“, – rašoma mero paskyroje.

Jis taip pat išreiškė susirūpinimą dėl apsaugos priemonių medikams trūkumo.

„Kiek esu informuotas, apsaugos priemonių rezervas KUL likęs 7–10 dienų, priklausomai nuo to, kaip intensyviai medikams teks priiminėti atvežamus pacientus, kiek jų bus, tačiau tai tikrai kelia rimtą rūpestį ir atvykstančių „Vilties siuntų“, laukiama labai rimtai. Labai dėkoju socialiai atsakingo verslo organizacijoms, asmenims, organizacijoms tiesiai į KUL atvežant taip reikalingas apsaugos priemones, jų tikrai nebus per daug ir jų tikrai reikės“, – rašo V. Grubliauskas.

Įraše jis taip pat kreipiasi į daugiabučių namų administratorius.

„Naudodamasis proga dar kartą kreipiuosi ir į visus daugiabučių namų administratorius, kad būtų sutelkti visi rezervai bei galimybės nuolatos dezinfekuoti laiptines, koridorius, liftus, kitus paviršius, nes būtent daugiabučiuose gyvena didžiausias žmonių skaičius, o nemaža jų dalis – vyresnio amžiaus žmonės, kuriems pagalbos ir priežiūros reikia labiausiai.“

V. Grubliauskas rašė besitikintis, kad vakar pokalbyje su SAM ministru A. Veryga išgirstas pažadas dėl naujų įrenginių ir aparatūros, ženkliai išplėsiančios testavimų galimybės KUL, taps kūnu jau ateinančią savaitę ir testų trūkumo nei Klaipėda, nei Lietuva daugiau nepatirs.

„Vakare bus aišku, kiek testų bus galima atlikti rytoj mobiliajame patikros punkte Klaipėdoje, kai žinosiu tiksliau – informuosiu. Ir pabaigai – saugokime ir saugokimės“, – rašo V. Grubliauskas.

Papildyta 16:08 val.

Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai skelbiama, kad:

7 atvejai, patvirtinti Nacionalinėje visuomenės sveikatos laboratorijoje, nustatyti asmenims, kurie tyrimus atliko Vilniaus mobiliuosiuose punktuose. Apie šiuos atvejus informacija šiuo metu tikslinama. Vienas infekuotas asmuo grįžo iš Airijos, kitas kontaktavo su infekuota Ukmergės ligoninės gydytoja.

10 atvejų nustatyti VUL Santaros klinikų laboratorijoje. Keturi asmenys grįžo iš Jungtinės Karalystės, vienas – iš Ukrainos, kiti užsikrėtė jau Lietuvoje. Vienas jų – medikė, dirbusi tarptautiniame renginyje, du atvejai klasteriniai, kai užsikrečiama nuo artimo žmogaus. Du asmenys (ne medikai) užsikrėtė Ukmergės ligoninėje.

3 atvejai nustatyti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje. Vienas atvejis – įvežtinis iš Jungtinės Karalystės. Kiti du asmenys – šios ligoninės slaugytoja ir slaugytojos padėjėja. Medikės išvykusios į užsienį nebuvo, kita informacija tikslinama.

Kauno klinikose patvirtinti 4 atvejai: vienas asmuo grįžo iš Jungtinės Karalystės, vienas atvejis – klasterinis, dar vieno atvejo epidemiologija tikslinama. Tarp infekuotųjų – ir karys iš Nyderlandų.

Su asmenimis, kurių ėminiai paimti mobiliuosiuose punktuose, bus susisiekta, jie gaus instrukciją, kaip elgtis bei kokiu būdu jie bus pristatomi į gydymo įstaigą.

Visais atvejais vyksta arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA