Patikros punktas Kaune baigė darbą: šeštadieniui atliko tiek tyrimų kiek buvo nurodžiusi SAM | Kas vyksta Kaune

Patikros punktas Kaune baigė darbą: šeštadieniui atliko tiek tyrimų kiek buvo nurodžiusi SAM

KAUNAS.KASVYKSTA.LT INF., BNS 2020/03/21 13:48
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Klaipėdai paskelbus, kad uždaro savo mobilųjį koronaviruso patikros punktą, Kaune žmonės tyrimams taip pat registruoti iki šeštadienio vidurdienio, BNS informavo Karštosios linijos atstovas.

„Kol kas mes nesame paleidę registracijos rytdienai, nes dar neturime duomenų iš punktų, kiek jie galės paimti tyrimų. (…) Esame užregistravę šeštadienį pilnai: Vilniaus visi trys punktai, Kauno ir Klaipėdos punktai yra užpildyti“, – BNS sakė Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties, administruojančios Karštąją koronaviruso liniją 1808, direktorius Nerijus Mikelionis.

„Vilniuje yra priregistruota trijuose punktuose nuo aštuonių ryto iki aštuonių vakaro. Kaune ir Klaipėdoje – iki pietų, iki 12 yra užregistruota žmonių, tai jau faktiškai turėjo būti pasibaigęs tepinėlių ėmimas“, – sakė jis.

N. Mikelionis sakė, kad Karštajai linijai informaciją apie tai, kiek galės priimti žmonių, nurodo patys punktai.

Kauno savivaldybės mero patarėjas Tomas Jarusevičius BNS sakė, jog punktas, šeštadienį atlikęs tiek tyrimų, kiek jam buvo nurodžiusi Sveikatos apsaugos ministerija, darbą baigė.

Nuo ketvirtadienio pietų atidarytame punkte Kauno kempinge iki šiol iš viso paimta 131 tyrimų.

Ketvirtadienį Kaune atlikti 45 tyrimai, penktadienį – 66, šeštadienį – 20.

Kauno poliklinikos direktorius Paulius Kibiša BNS iš pradžių sakęs, kad darbas vyksta, kaip numatyta, tačiau vėliau, paprašytas patikslinti, ar punktas tęsia darbą po vidurdienio, sakė negalintis to komentuoti.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas šeštadienį paskelbė, jog uostamiestyje patikros punkto darbas nuo vidurdienio stabdomas dėl reagentų trūkumo.

„Jis (punktas –BNS) dirbs tiek, kiek bus reagentų, o jų šiai dienai yra tik 20 ir bus patikrinta 20 žmonių“, – BNS šeštadienį sakė meras.

Pasak jo, turint šiuos ribotus išteklius, patikros punktas šeštadienį mėginius priėmė maždaug iki 12 val.

V. Grubliausko teigimu, sekmadieniui irgi planuojama gauti 20 reagentų. Juos į punktą atveš sekmadienį.

Pasak jo, 14 val. visų Lietuvoje veikiančių punktų atstovai tarsis dėl tolesnio darbo, ypač sekmadienį.

Vilniaus mero patarėja Ieva Dirmaitė sako, kad Vilnius apimčių mažinti neplanuoja.

„Tikrai nestabdome, dirbame, kaip suplanuota, kol kas netrūksta. Be abejonės, yra limituotas skaičius, bet mes irgi ieškome visais įmanomais būdais ir kanalais, kaip patiems pasirūpinti ir gauti reikalingų reagentų“, – sakė ji.

Pasak I. Dirmaitės, per visus tris punktus sostinėje per dieną galima paimti ir į laboratoriją pristatyti 150 ėminių.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešime spaudai teigia, kad mobilūs COVID-19 patikros punktai visoje Lietuvoje, išskyrus Vilnių, dėl reagentų trūkumo dirbs trumpiau.

Mažesne apimtimi veiks Kauno ir Klaipėdos mobilieji punktai, kuriuose tyrimų apimtys bus sumažintos perpus, tai reiškia, kad punktuose bus priimami tik 20 žmonių per dieną. Šie mobilieji punktai, siekiant racionaliai naudoti medicinos priemones ir tausoti personalą, dirbs iki vidurdienio, o gavus naujus reagentus ir vėl dirbs pilnu pajėgumu.

Darbas bus trumpinamas, kol bus sulaukta nauja reagentų siunta, todėl patikros punktai dirbs iki 12 val.

Vilniaus punkto darbo laikas netrumpinamas ir jis veiks visą dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA