Naujas koronaviruso atvejis Kauno apskrityje – Raseiniuose | Kas vyksta Kaune

Naujas koronaviruso atvejis Kauno apskrityje – Raseiniuose

delfi.lt 2020/03/21 11:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Koronaviruso atvejų žemėlapis Lietuvoje plečiasi. Šeštadienį prieš pietus Raseinių rajono meras Andrius Bautronis savo Feisbuko paskyroje pranešė, kad Raseiniai jau patenka į teritorijas, kur užfiksuoti koronaviruso atvejai.

„Pastarųjų dienų įvykiai, susiję su viruso plitimu, neaplenkė ir mūsų rajono. Lietuva pradėjo skaičiuoti COVID-19 viruso aukas, o Raseinių rajonas pradeda fiksuoti susirgusiųjų statistiką. Nuo šiol mūsų rajonas pateks į rajonų ir teritorijų žemėlapį, kuriame užfiksuoti viruso susirgimo atvejai”, – rašė meras.

Anot jo, Raseinių rajone jau yra patvirtintas vienas užsikrėtimo atvejis. Taip pat jis tęsė, kad žmogus kontaktų su aplinkiniais neturėjo.

„Šios dienos duomenimis, turime patvirtintą vieną – pirmąjį susirgimą virusu COVID-19 atvejį Raseinių rajone. Tai įvežtinis atvejis. Mūsų žiniomis, parvykęs asmuo jokio kontakto su aplinkiniais neturėjo. Viskas buvo atlikta skubiai, laiku ir atsakingai”, – informavo meras.

Be to, jis paragino visus laikytis griežtų apsaugos priemonių.
„Pasinaudodamas proga dar kartą prašau jūsų atkreipti dėmesį į visas išsakomas rekomendacijas ir reikalavimus. Reikia tiek nedaug – laikytis reikalavimų.
Nerizikuokite savo bei artimųjų sveikata ir gyvybe. Laikykitės specialistų nurodymų”, – dėstė raseinių rajono meras A. Bautronis.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šiąnakt, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti dar šeši nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai, iš kurių vienas nustatytas po paciento mirties.

Taigi iš viso per dieną nustatytas 21 koronaviruso infekcija užsikrėtęs asmuo, bendrai Lietuvoje šiuo metu užfiksuoti 69 užsikrėtimo šia infekcija atvejai, sakoma SAM pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA