Ministerija žada: galėsime aprūpinti medikus apsaugos priemonėmis | Kas vyksta Kaune

Ministerija žada: galėsime aprūpinti medikus apsaugos priemonėmis

BNS 2020/03/21 11:38
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį pasirašyta sutartis dėl didelio kiekio apsaugos priemonių įsigijimo užtikrins jų aprūpinimą visoms Lietuvos gydymo įstaigoms, spaudos konferencijoje šeštadienį pranešė sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

„Pagal tuos planus, kurie yra sudėlioti ir grafikus mes gaunam tas priemones, manau, kad tikrai galėsime aprūpinti ne tik tas strategines asmens sveikatos priežiūros įstaigas, bet ir visų savivaldybių asmens sveikatos priežiūros įstaigas, kad gydytojai tikrai galėtų turėti tas priemones, jų turėtų pakankamai ir būtų saugūs“, – sakė viceministras.

A. Šešelgis taip pat patikino, kad siunta su apsaugos priemonėmis Lietuvą pasieks oro transportu, jei pavyks – jau kitos savaitės pradžioje.

„Ir yra patikinta pasirašius kontraktą, net konkrečios datos ir manau, kad Vyriausybė ir susisiekimo ministerija jau pradėjo daryti viską, kad apsaugos priemonės būtų atgabentos oro transportu“, – teigė A. Šešelgis

„Jeigu viskas yra tvarkoj, formuojamas pirmas sandėlio paketas 23 dieną, 23 diena yra pirmadienis. Jeigu tik tas paketas yra suformuojamas, kad užkrauti pilnumoj lėktuvą, tai manau, kad nedelsiant tas lėktuvas atsidurs toje vietoje, kad būtų galima pargabenti tas apsaugos priemones“, – patikino viceministras.

Pasak A. Šešelgio, kita logistinės grandinės dalis, kurioje nenaudojamas oro transportas, jau šiandien yra užtikrinta.

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad pagal pasirašytą sutartį, Lietuva iš Kinijos už neįvardijamą sumą perka beveik 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. vienkartinių kaukių, 810 tūkst. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, tiek pat vienkartinių chalatų (nesterilių), 1,05 mln. vienkartinių kombinezonų su gobtuvais (sterilių),15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. vienkartinių antbačių.

„Tokio kiekio Lietuva niekada nėra turėjusi“, – penktadienį LRT sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Jis neatskleidė šio pirkimo sutarties, taip pat ir tiekėjo, su kuriuo pasirašyta sutartis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA