Šeštadienį laukiama specialiais reisais grįžtančių lietuvių iš Londono ir Kijevo | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį laukiama specialiais reisais grįžtančių lietuvių iš Londono ir Kijevo

BNS 2020/03/21 16:24
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį specialiuoju reisu į Lietuvą turėtų parskristi daugiau nei 200 lietuvių iš Londono, o naktį laukiama kelių dešimčių žmonių, atvykstančių specialiu traukiniu iš Kijevo.

Orlaivis iš Londono į Vilnių turėtų išvykti 19 val. vietos laiku, o Vilniuje jis turėtų leistis 23.30 val. Lietuvos laiku.

„Dabartiniais duomenimis, atskris pilnas „Airbus A321“ su 220 keleivių“, – BNS sakė Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Marius Zelenius.

Šeštadienį 12.55 val. išvyko specialus traukinys iš Kijevo į Rygą. Į Vilnių jis turėtų atvykti sekmadienį apie 4 valandą ryto.

Lietuvos geležinkelių komercijos direktoriaus Manto Dubausko teigimu, traukinys iš Kijevo išvažiavo laiku, šiuo metu juo važiuoja apie 50 žmonių, beveik 30 jų išlips Vilniuje, o daug didesnio keleivių skaičiaus tikimasi kelionėje atgal į Kijevą.

„Iki Minsko važiuoja 11 žmonių, iki Vilniaus – 28, o iki Rygos – 14. Atgal į Kijevą vyksiančiame traukinyje, preliminariais duomenimis, jau nupirkta maždaug 480 bilietų“, – BNS šeštadienį sakė M. Dubauskas.

Iš Rygos, sustodamas Šiauliuose ir Vilniuje, traukinys atgal į Kijevą išvažiuos sekmadienį, apie 19.40 val.

Anksčiau planuota, kad šeštadienį specialus skrydis bus ir iš Paryžiaus, tačiau šią savaitę keleivių prašymu jis perkeltas į pirmadienį.

„Mes planavome turėti skrydžius vakar ir šiandien, bet ir pačių užsiregistravusių žmonių pageidavimas buvo, kad vėliau, kad spėtų išsispręsti kitus dalykus ir didžioji dauguma prašė to, tai skrydis yra perkeltas į pirmadienį“, – BNS sakė kelionių organizatoriaus „Kidy tour“ atstovė Vilma Vaitiekūnaitė.

Anot Užsienio reikalų ministro atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės, į skrydį iš Paryžiaus kol kas užsiregistravo apie 150 žmonių, lėktuve yra 220 vietų.

Pasak M. Zeleniaus, iš viso šeštadienį suplanuoti 11 lėktuvų nusileidimai Vilniaus oro uoste: dešimt iš jų reguliarūs: iš Frankfurto, Berlyno, Sautendo, Dublino, Londono Sanstedo, Paryžiaus, Stambulo, ir vienas – specialusis iš Londono.

Kaune numatyti keturi reguliarūs skrydžiai iš Londono Lutono, Stanstedo, Kelno bei Edinburgo ir vienas užsakomasis iš Rostoko. Palangos oro uoste šeštadienį turėtų leisis tik vienas „Ryanair“ lėktuvas iš Londono Stanstedo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA